Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A legremekebb sajtófotók a Nemzeti Múzeumban

A legremekebb sajtófotók a Nemzeti Múzeumban A legremekebb sajtófotók a Nemzeti Múzeumban A legremekebb sajtófotók a Nemzeti Múzeumban

Budapesten, új helyszínen, a Magyar Nemzeti Múzeumban nyílt meg ma és október 23-ig látható a World Press Photo (WPP) kiállítás. Az 1955-ben alapított World Press Photo ma már a világ több mint negyven országában, száz helyszínen állítja ki az év legjobb sajtófotóit. A kiállítást évente átlagosan négymillióan nézik meg.

Az egykori szocialista országok közül először Magyarországon, az 1977-i Budapesti Tavaszi Fesztivál alkalomával volt látható a WPP-kiállítás és azóta minden évben visszatér Budapestre.

 A WPP pályázatára az idén 10 kategóriában, 125 országból 4548 fotográfus küldött be több mint 73 ezer felvételt. Közülük választotta ki a nemzetközi zsűri a tárlaton látható 134 díjazott felvételt. Az állóképek mellett Magyarországon először mutatják be a Digital Storytelling verseny eredményét is, amely a digitális média évek óta nélkülözhetetlen műfaja.

Az idei budapesti World Press Photo kiállítás kísérő tárlata a 25 év legszebb magyar természetfotóiból összeállított válogatás.