Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. március 28. Az év 88. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739370. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A győri belvárosban terjeszkedik a DIGI

A győri belvárosban terjeszkedik a DIGI
(Tudósítónktól)

Lefedettségének további növelése céljából júliusban további 9 km hosszú, optikai technológiára épülő hálózatot fejleszt a DIGI a győri városközpontban. A terjeszkedésnek köszönhetően további 5300 háztartás számára válnak elérhetővé a DIGI-szolgáltatások: a gyors, stabil és családi méretű internet; a 100 digitális és 31 HD-csatornát kínáló televíziócsomag, valamint az alacsony percdíjú vezetékes telefonszolgáltatás.

A hálózatfejlesztés a győri  Árpád úton halad végig és – a Baross Gábor út kivételével – a belváros egészét érinti. A Győrött érvényes és hatályos szabályoknak megfelelően a településrészen földfelszín alatti hálózatot épít ki a nemzetközi távközlési és műsorszolgáltató. Az építkezés a járdák burkolatának bontásával jár, azonban a helyi önkormányzattal és a közüzemi szolgáltatókkal folytatott egyeztetések eredményeként a hálózatfejlesztés gördülékenyen halad. A munkálatok befejeztével a DIGI – saját költségén – helyreállítja a felbontott járdák aszfaltburkolatát és a díszburkolatot is.

A megépítendő 9000 méteres hálózatnak mintegy harmada már elkészült és előreláthatólag e hónap végére befejeződik a győri belvárost érintő hálózatfejlesztés. A munkálatok a DIGI már megépített hálózatának folyamatos működését nincsenek hatással, az előfizetők kiszolgálása zavartalan.

A szerk. megj. és kérdése: Tekintettel arra, hogy más szolgáltatóknak is van hasonló, föld alatti kábelhálózata (nem csupán Győrött), miért nem képesek megegyezni az érdekeltek abban, hogy a kölcsönös bizalom alapján, egymást segítendő használják egymás alépítményeit, csökkentendő a költségeket, megkímélendő a járdák burkolatait és leginkább a helyben lakókat az újabb kábelcsatorna-építéssel járó kellemetlenségektől, bukdácsolásoktól és kerülgetésektől? Alighanem ez lenne az egyetlen és leginkább európai megoldás, feltéve, ha a helyi önkormányzat eleve ebben a szellemben adná ki már az első építési engedélyt.