Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Csilla, a virtuális ingatlanügynök

Csilla, a virtuális ingatlanügynök
(Tudósítónktól)

Elsőként a hazai országos ingatlanközvetítő-hálózatok közül Facebook Messenger alkalmazáson keresztül elérhető csevegőrobotot mutatatott be az Otthon Centrum. A Csilla névre hallgató „virtuális ügyintéző” segítségével bárki pár kattintással megtalálhatja álmai otthonát, akár bérelne, akár vásárolna; a rendszer segít a megfelelő hitel kiválasztásában is.

Csillát az Index, az Árkád és a szállás.hu csevegőrobotját is készítő Talk-A-Bot fejlesztette. A virtuális asszisztens a potenciális ügyfelekkel társalgás közben folyamatosan tanul, ezáltal segíti a személyre szabott ajánlatok megtalálását. A mobiltelefonról, táblagépről is elérhető csevegőrobot segítségével az ügyfelek nincsenek helyhez kötve, a világ bármely tájáról kérhetnek ajánlatot akár egy lakás megvételére vagy hitelválasztásra. A megfelelő ingatlan megtalálása esetén Csilla kapcsolatfelvételi lehetőségeket kínál fel az ingatlanszakértővel. Ha a keresés nem zárul sikerrel, az érdeklődő megkérheti Csillát, hogy amikor az általa megadott paramétereknek megfelelő ingatlan válik elérhetővé, azt üzenetben jelezze.

További értékes funkcióinak egyike az árváltozás-követő, amely bekapcsolásával a kiválasztott ingatlanok árának változása esetén a csevegőrobot azonnal értesíti a reménybeli vásárlót, segítvén a vásárlás legjobb időpontjának a kiválasztásában és a vételben.

Az Otthon Centrum következő nagy fejlesztését már az idén élvezhetik az ügyfelek, ugyanis a papír alapú ügyintézést fokozatosan felváltja az elektronikus szerződéskötés. Az ügyfél számára is sokkal kényelmesebb megoldással rengeteg idő takarítható meg, és ami legalább ennyire fontos: környezetkímélő.

Az ingatlanajánló rendszer algoritmusa képes az ember által feldolgozhatatlan mennyiségű tényezőt figyelembe véve és az általa megfigyelt mintákat felhasználva olyan releváns ajánlatokra, amelyeket más, hagyományos módon nehéz lenne megtalálni.

A virtuális valóság már ajtón kopogtat Az ingatlanpiaci szektorban is egyre nagyobb teret nyernek az olyan innovatív technológiai megoldások, mint a virtuális valóság (Virtual Reality, VR), a kiterjesztett valóság (Augmented Reality, AR), és az adatbányászat, illetve statisztikai módszereket alkalmazó (big data) szoftverek vagy a mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI). A körültekintően megírt algoritmusok képesek a legnagyobb adatbázisból is kinyerni és feldolgozni a szükséges információkat, így gyorsítván az ingatlankeresést. A fejlett képalkotó technológiák segítségével az érdeklődő otthona kényelméből is akár 360 fokos betekintést nyerhet a kiválasztott ingatlanba. A VR fejlődésével a valóság már házhoz jön, és anélkül leszünk képesek egy lakás minden négyzetméterét bejárni, hogy el kellene hagynunk a saját fészkünket.