Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megkettőzte magyarországi utasforgalmát a nyáron a zöldbusz

Megkettőzte magyarországi utasforgalmát a nyáron a zöldbusz
(Tudósítónktól)

Az előző év azonos időszakához mérten a FlixBus az idén június–augusztus között megduplázta utasainak számát hazánkban. A kezdettől lendületesen fejlődő közúti személyszállító cég utasforgalmi adatai bizonyítják: az esztendővel ezelőttihez képest Európa-szerte másfélszer többen utaztak zöld busszal. A Magyarországról közvetlenül elérhető 17 célországból a legnépszerűbb Ausztria, Horvát-, Lengyel-, Csehország és Szlovákia volt az induló utasok körében.

André Schwämmlein, a német gyökerű FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója (a képen) tudósítónknak elmondta, hogy mindenkinek elérhető mobilitási lehetőséget kínáljanak a világ felfedezéséhez. „Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többen választják az autóbuszt hosszú utazásokhoz is. Amellett, hogy a buszos utazás egyre kedveltebbé válik, növekedésünkhöz hozzájárul az európai belföldi piacok megnyílása, illetve az is, hogy egyre több kisebb térséget és települést kapcsolunk a hálózatunkba” – hangoztatta a társaság első embere.

A bővülő kínálat része, hogy megkettőződött a Magyarországról induló és ide érkező utasok száma. A FlixBus az idei főszezonra újabb látványos fejlesztést hajtott végre a hálózatán. A forgalmas nyári napokon Bécsbe az idén már 28 (tavaly 16), Zágrábba pedig hat távolsági busz indult; a horvát tengerpartra naponta közlekedtek közvetlen buszok Budapestről. A Magyarországra látogatók hét településre utazhattak FlixBus-szal; Budapesten és olyan nagyvárosokon túl, mint Győr, Szeged, a kedvelt balaton-parti települések is közvetlenül elérhetővé váltak hét ország utasai számára a zöld buszokkal.

A járatbővítéseken túl a FlixBus a kényelmi szolgáltatásait (nagy lábtér, vc, ingyenes WiFi, konnektorok) is fejlesztette a nyáron ülőhely-foglalási lehetőséggel: a jármű típusától függően az utasok klasszikus, panoráma és asztal melletti ülések közül választhatnak a jegyvásárláskor.

Európa-szerte átlagosan felével emelkedett a FlixBus utasainak száma az előző évihez mérten. Miként Magyarországon, akként Belgiumban, Bosznia-Hercegovinában, Horvát-, Cseh- és Spanyolországban is megduplázódott az utasforgalom. Luxemburgban, Norvégiában és Svédországban megháromszorozódott az utasszám, Portugáliában pedig ötször többen utaztak FlixBus-szal, mint 2017 nyarán. Öt évvel ezelőtti alapítása óta 100 millióan „flixbuszoztak”.

A FlixBus és a FlixTrain hálózatában 300 ezer napi csatlakozás 2000 célállomást köt össze; nem csupán forgalmas utazási csomópontok, hanem vidéki térségek is jelen vannak a kínálatban. A FlixBus megállóinak megközelítőleg 40 százaléka olyan település, aminek népessége nem haladja meg a 20 ezer személyt.