Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. április 24. Az év 115. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739397. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Panasonic+Vodafone: összekapcsolódik ami összetartozik

Panasonic+Vodafone: összekapcsolódik ami összetartozik
Infovilág

A Panasonic Corporation és a Vodafone ma Berlinben bejelentette kísérleti együttműködését, amely szerint keskeny sávú IoT kis teljesítményű és nagy hatótávolságú vezeték nélküli technológia felhasználásával kívánja működtetni az IoT-t, a dolgok internetét támogató otthoni okoseszközöket. A két világcég a vizsgálatokat erre alkalmas háztartási eszközökkel kívánja kezdeni elsőként még az idén ősszel Majna-Frankfurtban.

A világ egyre jobban összekapcsolttá válik, és az Internet of Things (IoT) is kezd fontos szerepet játszani ebben. Az IoT legígéretesebb felhasználási területei olyan vezeték nélküli csatlakozással működnek, amelyek akár a föld alatt elhelyezett készülékekkel is képesek kapcsolatot létesíteni.

Az NB-IoT az az iparági szabvány, amelyre már felfigyeltek több szektorban is, mert alkalmas a nagy hatótávolságú és kis teljesítményű kommunikációra. A Vodafone pedig máris nyújt ilyen szolgáltatást. Az NB-IoT segítségével hálózatba kapcsolt otthoni okoseszközökkel a használók felhőszolgáltatásokhoz csatlakozhatnak a mobilhálózat segítségével, plug-and-play megoldásokkal.

A közös munka első próbáin az alacsony sávszélesség működését Panasonic-termékek (pl. légkondicionálók) távoli vezérlésén és karbantartásán keresztül vizsgálják majd. A Panasonic és a Vodafone további kísérleteket is tervez, hogy felmérje, miként integrálható hatékonyan az NB-IoT technológia a Panasonic különféle fogyasztói termékeivel.