Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Vagány vegánügyek két napon át

Vagány vegánügyek két napon át
(Munkatársunktól)

Először is: más a vegán és más a vegetariánus. Van, aki hirtelen megundorodik a hústól, mondjuk, egy csirkefeldolgozó meglátogatása után. Más válogat a húsok között: disznót egyáltalán nem, másokat igen. Előfordul, hogy éttermi rendelésnél közli, ha nincs fogára való. Van, aki csak húst nem fogyaszt, de tejterméket igen… Tény viszont, hogy egyre többen csatlakoznak a húst és más állati terméket nem fogyasztókhoz, használókhoz, mindenekelőtt egészségügyi okokból.

Ki gondolná, hogy létezik vegán triatlonista? Érdekli, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Fontolgatja-e, hogy átáll a vegán életmódra, de nem tudja, hogyan kezdjen bele? Szeretné-e megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, vagy kigyógyulni belőle, és kíváncsi rá, mit tehet mindezért? Netán már húst mellőzőként él, és néhány új receptre vágyik?

Minderre a kérdésekre szeptember 8–9-én a Kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban kaphat válaszokat az, aki ellátogat a 22. vegetáriánus fesztiválra. A rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bioszemléletű termékbemutatókat kínálja – peresze, nem csupán vegetáriánusoknak 

Hallhatók lesznek előadások az egészséges életmódról, főzőbemutatókat és természetgyógyászati konzultációkat tartanak a gyermek-, jóga-, zumba-programok mellett. Várhatók továbbá relaxációs foglalkozások, beszélnek a vegán életmódról, a jól összeállított vegán étrend jótékony hatásairól valamint arról, mit tehetnek a cukorbetegek önmagukért.

Az ingyenes fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A két nap alatt lehetőség kínálkozik beszélgetésre természetgyógyászokkal lesz „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók.