Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Forgalomba állt az első, új generációs GYSEV FLIRT

Forgalomba állt az első, új generációs GYSEV FLIRT
(Tudósítónktól)

Már utasokat is szállít, igaz, egyelőre csak próbaüzemben, a GYSEV első, új generációs Stadler FLIRT motorvonata. A Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalon szállítja az utasokat. Az október 5-ig tartó próbák idején két új járművet futtat a vasúttársaság.

Tavalyelőtt jelentette be a GYSEV Zrt., hogy a meglévő 10 mellé további tíz FLIRT-típusú villamos motorvonatot megrendeléséről írt alá szerződést. A vasúttársaság új generációs FLIRT-jei közül az első két jármű már tavaly ősszel elkészült, a motorvonatokat november végén, Szombathelyen mutatták be az utazóközönségnek.

Mivel technológiájában jelentősen átalakult vonatról van szó, itthon hatósági engedélyeztetési eljárásra volt szükség. Ezt a múlt hónapokban folyamatos próbafutások és mérések után szerezte meg az üzemeltető. Az eljárás része még az a próbaüzemelés, amikor már utasokat is szállítanak a járművek.

A teljes FLIRT-flottát folyamatosan bocsátja a vasúttársaság rendelkezésére a gyártó Stadler konzorcium. A jövő év első felében várhatóan az összes motorvonat forgalomba állhat a GYSEV Zrt. vonalhálózatán.

Fizeti az Európai Unió: új generációs FLIRT motorvonatokkal gyarapodik a GYSEV