Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Versenyhivatal–Digi: Oroszlányban nem bizonyítható az összefonódás

Versenyhivatal–Digi: Oroszlányban nem bizonyítható az összefonódás
Infovilág

Éppen esztendővel ezelőtt, 2017 augusztusában vette4 át a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. húsz településen a Greencom Kft. hírközlési rendszerét, illetve a hozzá kapcsolódó előfizetői és szerződésállományt egy versenyjogi szempontból összefonódásnak minősülő tranzakció részeként.

Az összefonódás vizsgálatára a GVH azért indított versenyfelügyeleti eljárást, mert a fúzió elérte az 5 milliárd forintos összefonódás-vizsgálati küszöbértéket és egy település, Oroszlány esetében felvetődött a verseny látványos csökkenésének lehetősége. Ez volt az első eljárás, amelyet a GVH hivatalból olyan összefonódás hatásainak vizsgálatára indított, amelyet nem kellett a GVH-nak bejelenteni.

Az eljárásban feltárt információk alapján azonban a verseny számottevő csökkenésének gyanúja és így a beavatkozás szükségessége sem volt tisztázható (bizonyítható) a határozat meghozatalához szükséges mértékben, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény. Így a Versenytanács az eljárást augusztus 2-án megszüntette.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: VJ/49/2017.