Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kié a média?

Kié a média?
Kocsis Tamás

„A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható” – nyilatkozta Szájer József a Magyar Hírlapnak.

Érdekes meglátás ez azok után, hogy nem maradt olyan vidéki napilap, amely ne kormányközeli üzletemberek irányítása alatt állna, bekebelezték tévéstül-rádióstul a közmédiát, megszerezték a TV2-t, az Origót, a Figyelőt, és még bőven lehetne sorolni – hökkent meg a mondottakon a többi között az Index.

Pedig akár igazat is mondhatott, hisz’ nyilván ismeri a belső adatokat a kormány- és kormánypárti média – és a maradék többi – nézettségéről, olvasottságáról. Tény, hogy a szavazók többsége április 8-án nem a Fideszre, hanem ellenzéki pártokra, jelöltekre voksolt. Ez a többség pedig gyaníthatóan ma sem a kormánymédia közönsége. Inkább – senkié…

„Mentsétek meg az ORF-et (a közszolgálati osztrák rádiót és tévét – a szerk.) a megmentőitől! Akkor kell ugyanis igazán aggódni az ORF-ért, ha a politikusok aggódni kezdenek érte” – jelentette ki dr. Armin Wolf osztrák politológus, szociológus, újságíró, az ORF washingtoni tudósítója, a Zeit im Bild (az osztrák tévé híradó-főszerkesztősége, a ZiB) második és harmadik csatornájának társalapítója, műsorvezetője, vezető riportere, és az „Őszintén szólva” című vitaműsor vezetője.