Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 20. Az év 111. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739393. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az internet balkanizálódása? – Kasperskyék válasza a magyar kormány határozatára

Az internet balkanizálódása? – Kasperskyék válasza a magyar kormány határozatára Az internet balkanizálódása? – Kasperskyék válasza a magyar kormány határozatára
Infovilág

Azokra a hírekre reagálva, amelyek szerint a magyar kormány lépéseket tett, hogy felülvizsgálja a Kaspersky Lab termékeinek használatát a kormányzati szerveknél és az állami tulajdonban lévő vállalatoknál, a Kaspersky Lab kategorikusan kijelenti, hogy az őt ért összes vád teljes mértékben megalapozatlan, helytelen és be nem bizonyított – áll szoftvergyártó cég szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Továbbá a határozat alapjául szolgáló EU-parlamenti jelentésnek nincs jogszabályi ereje, valamint inkább spekuláción és feltételezéseken, mint tényeken alapszik. Nincs bizonyíték a Kaspersky Lab-bel kapcsolatos ferdítések mögött.

Világszerte 400 millió használó védi adatait a Kaspersky Lab termékeivel. A Kaspersky Lab folytatja a különféle intézményekkel és szervezetekkel a sikeres munkát, a kiberbűnözés elleni harcot, valamint Európa és a világ polgárainak védelmét a kiberveszélyekkel szemben.

A szoftvercég leszögezi: „Az átláthatóság és a nyitottság melletti elkötelezettségünk jeleként nemrég jelentettük be azt a döntésünket, hogy megnyitjuk a világ első átláthatósági központját Svájcban, ahová kutatási és fejlesztési osztályunk adatgyűjtéssel és -feldolgozással foglalkozó részlegét kiköltöztetjük, és nyitottá tesszük harmadik felek számára, hogy felül tudják vizsgálni szoftvereinket.”

A Kaspersky Lab és ügyvezető igazgatója, Eugene Kaspersky úgy véli, hogy az elmúlt időszak kormányzati döntései, amelyek meggátolják termékeink használatát, egyre közelebb visznek minket „az internet balkanizálódásához", és csak a kiberbűnözés elterjedését szolgálják Európában és az egész világban. Úgy hisszük, hogy ezen lépésekkel nem egy biztonságos és nyílt digitális piac megépülését segítjük, hanem inkább egy megosztott és kevésbé versenyképes környezetet teremtünk.

A Kaspersky Lab felkészülten várja a kormányok és vállalatok kérdéseit a céggel, annak vezetésével, szakértelmével és módszereivel kapcsolatban.