Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nagy ám a gyermekszegénység! – tanszert gyűjtenek rászorulóknak

Nagy ám a gyermekszegénység! – tanszert gyűjtenek rászorulóknak
(Tudósítónktól)

Rászoruló, nehéz sorban élő gyermekek kapnak tanévkezdéskor ceruzát, tollat, zsírkrétát, vízfestéket a Mátrix Közhasznú Alapítvány támogatói programja révén. A tanévkezdést az alapítvány olyan családok esetében és iskolákban támogatja, ahol a 6–12 év közöttiek anyagi körülményeik miatt vannak hátrányos helyzetben. A program sikeréhez cégek és a lakosság segítő együttműködésére is számítanak a szervezők. Csak a közösség képes sikerrel föllépni a gyermekszegénység ellen.

A kiosztandó százezer tanszerből negyvenötezer ceruza, toll, zsírkréta, vízfesték az alapítványnál már rendelkezésre áll, a többit a lakossággal és cégekkel együttműködésben gyűjti az alapítvány.

Így segíthet a gyermekeken:

1. Adományozzon egy-egy csomag grafit vagy színes ceruzát, zsírkrétát, vízfestéket, tollat, radírt, temperát, majd juttassa el az alapítványhoz, a Mátrix Közhasznú Alapítvány, 6720 Szeged, Arany János utca 7. (vagy a 6701 Szeged, PF: 929.) címre. Az alapítványhoz beérkező támogatás 100%-ban a gyermekmentő programba, rászoruló gyermekek megsegítésére kerül felhasználásra.

2. Adományvonallal egyszerűen segíthet: a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalán hívással és sms-el is! Hívja pusztán a Telekom, a Telenor, a Vodafone, az Invitel hálózatából elérhető 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után adja meg az alapítvány kódját, a 22-est! Ha egyszerűbb az sms, akkor ugyanezen telefonszámra küldendő a 22-es. A hívások, üzenetek 500 forintot érnek. A Mátrix ennyit kap, és ennyivel terhelik az adományozó telefonszámláját; a pénzt maradéktalanul gyermekvédelemre használja az alapítvány.


3. Adománnyal is segíthet bárki az alapítvány 11735005-20510350-es hivatalos számlaszámára átutalt összeggel; az utalás közleményébe beírandó: „Gyermekvédelem". Ezt a pénzt is család és gyermekvédelemre fordítja a Mátrix.

4. Az adó 1 százalékának a felajánlásával nélkülöző kisgyermekek és családok körülményeit igyekszik javítani a Mátrix Közhasznú Alapítvány, amelynek 18472273-1-06 adószámát kell megadni a legközelebbi adóbevalláskor.

A halmozottan hátrányos helyzetű támogatotti kör mellett a Mátrix Közhasznú Alapítvány az üzenetküldési felületén várja pedagógusok és iskolák jelentkezését, akiknek osztályában, vagy amelyik intézményben vannak rászoruló gyerekek, és akiknek nagy segítség az adományozói programban kiosztandó tanszer. A támogatói programmal kapcsolatban az alapítvány munkanapokon 9-11 óra elérhető a 06 20 378 16 56-os telefonszámon.