Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 8. Az év 129. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739411. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Dómban is jó szolgálatot tesznek a dómkamerák

Dómban is jó szolgálatot tesznek a dómkamerák
LigetPress

Két új, nagy felbontású, szélsőséges körülmények között is helytálló kültéri használatra szánt dómkamerával bővítette csúcsminőségű Q35-sorozatát az Axis Communications; igény szerint akár dómban is fölszerelhetők, szolgálataik különösen értékesek.

Az újdonságok a Q35-ös sorozat tagjai, így tőlük örökölték az alapvető tulajdonságaikat. Ezek az eszközök még gyenge fényviszonyok között is stabil képminőséget produkálnak. A csúcsminőségű, fél hüvelykes képérzékelőkkel szerelt Q35-modellek az Axis legfejlettebb képfeldolgozó megoldását alkalmazzák. Az Axis Q3518-LVE kamera 4K felbontásra képes, a rozsdamentes acélházban elhelyezett  Q3517-SLVE pedig 5 megapixel felbontású. A leggyengébb fényviszonyok mellett is kiemelkedő képminőséget kínálnak – másodpercenkénti 30 kép készítése mellett. Az eszközökbe beépítették az Axis OptimizedIR megvilágítási megoldását, valamint a Forensic WDR, illetve Lightfinder technológiákat. Az új modellek az Axis Zipstream tömörítő technológiáját alkalmazzák, amely a teljes képminőség megőrzése mellett akár felére képes csökkenteni a felvételek tárolásához, illetve továbbításához szükséges tárhely- és sávszélesség-igényt.

Az Axis Q35-kamerákat úgy tervezték, hogy a legdurvább külső körülményekkel szemben is ellenállók legyenek, így ezek a berendezések stabilan működnek mínusz 50 és plusz 60 Celsius-fok közötti tartományban. Az Axis Q3517-SLVE kamera rozsdamentes acélburkolatot kapott, így ellenálló az olyan korróziós hatásokkal szemben is, amelyeket a magas sótartalmú, párás levegő (például szélsőséges tengeri környezet) vagy vegyszerek okoznak.

Az Axis Q35-LVE/SLVE kamerák IK10+ védelmi besorolással rendelkeznek, illetve az eszközök – a fejlesztés közben végzett próbák szerint – akár 50 Joule-nyi fizikai behatásnak is ellenállnak. A kamerák emellett képesek riasztást küldeni akkor, ha fizikai támadás érné őket. Elektronikus képstabilizációs (EIS) képességüknek köszönhetően még erős rázkódás esetén is stabil képet továbbítanak, rögzítenek.

A kamerákba beépítették a proaktív védelmet biztosító Axis Motion Guard, Fence Guard és Loitering Guard analitikai funkciókat. A bemeneti portokra külső érzékelők köthetők, így riasztások vagy egyéb beavatkozások válnak elérhetővé, ha pedig az érzékelővel való kapcsolat megszakad, a kamera riasztást küld az üzemeltetőnek. A kimeneti portokra külső eszközök csatlakoztathatók, ezzel például fényforrások vagy ajtózárak is működtethetők.

A hazánkban most megjelent Q35-modellek széles körben alkalmazhatók a kritikus infrastrukturáktól kezdve a köztéri, reptéri megfigyelésen át egészen az egészségügyi vagy élelmiszeripari létesítmények biztosításáig.