Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. március 28. Az év 88. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739370. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nagytudású apróság

Nagytudású apróság
(Tudósítónktól)

Bemutatta napjaink legkisebb, utazási célra szánt fényképezőgépét a Canon Europe; neve: PowerShot SX740 HS. Nincs szükség ezután többféle objektívet elcsomagolni, a kis fotomasina 40-szeres optikai zoomja (35 mm-es formátumban: 24-960 mm) testközelbe hozza a látnivalókat és élményeket. Mi több, 4K-s, ultranagy felbontású videók is rögzíthetők vele. WiFi-n és Bluetoothon keresztül is csatlakoztatható mobiltelefonokhoz. Kezeléséhez, használatához nincs szükség külön fotóstudásra – derül ki a gyártó által rendelkezésünkre bocsátott tájékoztatóból.

A tudásához mérten apró PowerShot SX740 HS akár a zsebünkben is elfér, mégis, 40-szeres optikai szuperzoomját a ZoomPlus technológia akár 80-szoros digitális zoomra képes növelni. A Canon ezt is a DIGIC 8 processzorral kínálja, CMOS szenzora éles, színekben gazdag nagy felbontású képeket és videókat készít.

A képeken: példa a gép távollátására és felbontására

A legújabb PowerShot 4K felbontású videórögzítésével és az 5 tengelyes (!) kép-stabilizátorával segíti a felvétel készítőjét abban, hogy nagy távolságból és akár mozgás közben is részletekben gazdag felvételeket készítsen. A legjobb pillanatokat úgy is megőrizhetők, hogy a 4K felbontású videókból kivágjuk őket.

Villámgyors autofókuszával, reakcióidejével és a 10 kép/mp folyamatos exponálással elkaphatók a spontán pillanatok. A stílust is szem előtt tartók örömére a fényképező elegáns fekete vagy ezüstszürke gépházzal is választható.

Nagy előny, hogy utazás közben is megoszthatók a képben rögzített élmények okoseszközre átküldéssel – az ingyen letölthető Canon Camera Connect alkalmazással. Az összes tartalom azonnal el is menthető a Canon Irista felhő alapú tárolóhelyére, illetve automatikusan, vezeték nélkül is szinkronizálható Windows vagy Apple alapú számítógépekkel.

A hasznos lehetőségek között említendő, hogy a Canon PowerShot SX740 HS WiFi- és folyamatosan aktív Bluetooth-kapcsolattal is ellátták megalkotói; a készülék GPS-helyadatokat bélyegez a képekre, hogy használó mindig tudja, éppen hol kattintott. A szelfizőket a legjobb beállításában az önarckép funkció és a kb. 180°-ban kihajtható LCD-képernyő segíti.

A Canon Digic 8 processzora a körülményekhez alkalmazkodva állítja be a PowerShot SX740 HS fényképezőgépet, hogy tökéletes legyen a 20,3 megapixeles kép. Emellett a Zoom Framing Assist funkció nagy gyújtótávolság esetén segíti a témát középen tartani.