Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Keresett szakmák, biztos munka

Keresett szakmák, biztos munka
Infovilág

Százötvenketten fejezték be ma a tanulást az Audi Hungaria Zrt. és partneriskolái duális szakképzésében, amelyben 15-féle szakmát szerezhetnek a diákok. Csaknem kétezren végeztek 2011 óta a gyár gyakorlatra hangolt oktatási rendszerének köszönhetően, és mint a lapunkhoz eljuttatott információból kiderül, az idén ősszel 168-an kezdik meg a tanulást a duális rendszerben.

A győri Audi egyik célja a szakképzés népszerűsítése és a szakmák vonzerejének növelése, hogy ezáltal elégítse ki a vállalat hosszú távú utánpótlás-igényét. A német–magyar vállalat és partneriskolái a szakmai választék bővítésével igazodnak az ipar igényeihez és a munkaerőpiac változásaihoz. A múlt tanévtől a járműipari karbantartó technikus és az alternatív gépjármű-hajtási technikus szakmák is szerepelnek a képzési kínálatban. Nagy hangsúlyt fektet a vállalat az érettségi utáni szakmai képzésre is; ebben az ágazatban az idegen nyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző szakmával bővült a kínálat.  

Az Audi Hungaria a legmodernebb berendezésekkel felszerelt oktatóközpontja az évek során folyamatosan bővült; az új modellek bevezetéséhez például karosszéria-specifikus oktató robotcellákat helyeztek üzembe, nemrég megnyílt a lakkozóüzem tanulóállomása. Az elektromobilitás jegyében az e-motorok és a hibrid technológiák oktatásához oktatóállomást hozott létre a győri gyár. A digitalizáció térhódításával a többi között iPad-ekkel támogatott oktatás teszi még vonzóbbá a tanulást a diákok számára.

Hazánkban elsőként az Audi Hungaria Zrt. kezdte meg 2001-ben a duális szakképzést, melyet jelenleg a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziumával, Szakközépiskolájával és Kollégiumával, a Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziumával és Szakközépiskolájával és a Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiumával együtt működtet. A képzésben végzettek tanulmányaik befejeztével csaknem valamennyien az autóipari nagyvállalatnál helyezkednek el.