Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Minden sarokba bekukkant a WRE6602

Minden sarokba bekukkant a WRE6602
Infovilág

A vezeték nélküli hálózatok teljes lefedésére fejlesztette ki a tajvani Zyxel a WRE6602 jelerősítőjét. A gyártó szerint az eszköz telepítéséhez és beállításához ajánlott alkalmazással perceken belül eltüntethetők a hálózati vakfoltok, tehát azok a területek, ahová nem jut el a router által kibocsátott rádiójel.

Az Easy Link applikáció pár kattintás után összekapcsolja az AC1200 kétsávos jelerősítőt a routerrel vagy hozzáférési ponttal, megmutatja, hogy az eszközt hova érdemes helyezni a maximális sebesség és lefedettség elérésének végett. Az Easy Link kizárólag a WRE6602 eszközzel kompatibilis, bár Android, illetve iOS rendszerekkel is együttműködik.

Éppen tizenöt éve működik hazánkban a Zyxel: a tajvani viloágcég a kelet-közép-európai régióban elsőként Magyarországon jelent meg, 2003 júniusa óta működik budapesti képviselete, a Zyxel Hungary.

Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője tudósítónknak elmondta, hogy a jelerősítők szabványos kapcsolódási formája a WPS (azaz: Wi-Fi Protected Setup kapcsolja be az útválasztó WiFi-funkcióját), amire a WRE6602 is képes az «okosgomb» segítségével”. A világ egyik vezető szélessávú eszköz- és megoldásszállító vállalatának – a Zyxel jövő ünnepli alapításának 30. évfordulóját – fejlesztői azonban szerettek volna az általában elterjedtnél gyorsabb és szórakoztató alternatívát kínálni termékeik használóinak. Az Easy Link ezért több a hagyományos kétsávos jelerősítőnél, amelyet csak 2,4, illetve 5 GHz-es frekvenciára lehet beállítani. Használatával a WRE6602 jelerősítő önműködően azonosítja és kiválasztja azt a sávot, amelyik az adott hálózat esetében a legjobb teljesítményre képes – magyarázta el a szakember.

Amint a jelerősítő kapcsolódik a kiszemelt routerhez vagy hozzáférési ponthoz, működésbe lép az eszköz automatikus kiválasztás funkciója, miközben továbbítja a WiFi-jelet az eddig lefedetlen pontokra (vakfoltokra) is, akár 300 Mb/mp sebességgel a 2,4 GHz-es hálózaton, vagy ennél csaknem háromszor gyorsabban, 867 Mb/mp-vel 5 GHz-es hálózat esetében.

Tudósítónk érdeklődésére Tresó Tamás elmondta, hogy az újdonság kompatibilis a  routerek és hozzáférési pontok által használt 802.11 a/b/g/n/ac WiFi-szabvánnyal, és ami nagyon fontos, fejlett titkosítást alkalmaz (64/128-bit WEP és WPA-PSK/WPA2-PSK), hogy biztonságot nyújtson az esetleges behatolások ellen. Ráadásul Ethernet-kábellel hozzáférési pontként is használható.