Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. április 24. Az év 115. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739397. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Júliusban nyit a Millenáris Startup Campus

Júliusban nyit a Millenáris Startup Campus
Rusznák Gábor

Július 1-jétől próbaüzemben, októbertől pedig élesben, piaci alapú árazással kezdi meg működését a Millenáris Startup Campus, ahol 250 munkaasztal, 1500 fős rendezvényterem, 2 konferencia-helyszín és egy 100 fős moziterem várja az innovatív vállalkozásokat, a szabadúszókat, valamint a velük együttműködő nagyvállalatokat.

Sok év telt el azóta, hogy Magyarországon először kimondtuk a „startup” kifejezést. Most eljött az ideje, hogy létrejöjjön Budapesten egy olyan közösségi iroda, amely európai viszonylatban is számottevő méretű, és biztosítja a startup-cégek számára a hatékony működéshez szükséges környezetet – mondta Major Gábor az Informatikai Vállalkozások Szövetségének mai konferenciáján. A főtitkár bejelentette: július 1-jén megkezdi működését a Millenáris Startup Campus, ahol 20 helységben 250 munkaasztal, 1500 fős rendezvényterem és 2 konferenciaterem mellett egy 100 személyes moziterem várja a startupokat, innovatív vállalkozásokat, szabadúszókat, valamint a velük együttműködő nagyvállalatokat. Fontos, hogy az innovációs ipar szereplői végre fizikailag is egy helyszínen dolgozhatnak, így Bécs és Berlin mellett Budapest is felkerülhet az európai startup-térképre – fogalmazott a főtitkár.

A Millenáris Startup Campus (MSC) júliustól októberig próbaüzemben, csökkentetett bérleti díjakkal működik. A frekventált helyszín költségei azonban magasak, ezért a bevezető időszak után piaci áron számolják majd a bérleti díjakat. A közösségi irodateret júliustól, a prototípusok fejlesztésére alkalmas alkotóműhelyt pedig ősztől használhatják a bérlők. A beruházás második fázisában, 2019-ben nyílik meg a nagyvállalati innovációs irodatér, ami tucatnyi céget fog bekapcsolni Budapest innovációs közösségének munkájába. A leendő bérlők számos rövid- és hosszú távú konstrukció közül választhatnak, lesz például havi bérlet és egyszerű napijegy is.

Az MSC létrehozásáról az 1488/2017. kormányhatározat rendelkezett, amely három évre elosztva, összesen 5 milliárd forintot adott a beruházásra. A Millenáris Nonprofit Kft. célja az, hogy egy fedél alá hozza a tehetségeket, startupokat és az innovációs ökoszisztéma többi szereplőjét, kiemelt szakmai partnerként pedig az IVSZ feladata lesz, hogy megtöltse a helyet bérlőkkel, programokkal és rendezvényekkel. (Képek: https://www.youtube.com/watch?v=WmlxRt6QyP0)