Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rohammunkában épül az Auchan logisztikai központja Üllőn

Rohammunkában épül az Auchan logisztikai központja Üllőn
Rusznák Gábor

A nyár végére elkészülhet az Auchan 87 ezer négyzetméteres létesítménye Üllőn. A beruházás alapkövét az idén februárban rakták le a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központban, ahol egyébként a Rossmann és az Oriflame elosztó-központjai is működnek.

Bokrétaünnepséget – francia szóhasználatban „a bitumenben sült bárány ünnepe” – tartottak csütörtökön az Auchan Magyarország számára épülő logisztikai központban. A két fő csarnokból és a kiszolgáló létesítményekből álló beruházás hasznos területe 87 ezer négyzetméter. Ha átadják, ez lesz a legnagyobb logisztikai központ Magyarországon.

A beruházás alapkövét 2018 februárjában rakták le a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központban, ahol egyébként a Rossmann és az Oriflame elosztó-központjai is működnek. A beruházó ez esetben is a Goodman Hungary Kft., amely az Auchan-nal hosszú távú bérleti szerződést köt majd a létesítményre.

A kivitelező GSE Hungária képviselője pontos dátumot nem mondott, annyi azonban kiderült, hogy a központot még a nyár második felében szeretnék átadni. Az ünnepségen – amelyet jelenlétével megtisztelt Őexcellenciája Éric Fournier, a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete – Fabrice Maurizot, a GSE közép- és kelet európai igazgatója elismerően szólt a magyar hatóságok munkájáról, amely lehetővé tette, hogy a szükséges engedélyezési eljárásokat a lehető leggyorsabban lefolytathassák.

Az új logisztikai központra azért volt szükség, mert az Auchan az egycsatornás, vagyis a nagyáruházakra épülő kereskedelmi modellről a többcsatornás, online kereskedést is tartalmazó modellre váltott át. Ez a központ egyszerre támogatja majd a nagyáruházi és online kereskedelmi tevékenységet.

A logisztikai ipar a hazai GDP 6,5 százalékát adja. Az Auchanéhoz hasonló beruházások nagyban hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez, amely az elmúlt negyedévben elérte az 5 százalékot – mondta a bokrétaünnepen Magyar Levente. A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kérdésünkre hozzátette: Franciaország előkelő helyen szerepel a hazánkban befektető országok listáján és a logisztika mellett tetemes befektetéseket mondhat magáénak az építő-, a gépjármű- és az élelmiszeriparban, valamint a biztosítási szektorban is.