Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. április 24. Az év 115. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739397. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Emléktábla Szalay Zoltán fotoművész lakóházán

Emléktábla Szalay Zoltán fotoművész lakóházán Emléktábla Szalay Zoltán fotoművész lakóházán
Infovilág

Családtagok, barátok, kollégák és fotóalanyok vettek részt Budapesten, a Belgrád rakparton ma, Szalay Zoltán születésnapján, egykori lakóházánál, az emléktábla felavatásán.

A tavaly februárban elhunyt fotográfus több mint öt évtizeden át fényképezte maga körül a világot. A napi fotóriporteri munka mellett mindig szakított időt arra is, hogy fiatal, pályakezdő kollégákat segítsen tanácsaival, szakmai és élettapasztalatai megosztásával. Szalay Zoltán létrehozója és több mint harminc éven át szervezője, motorja volt a Magyar Sajtófotó Pályázatnak és Kiállításnak is.

Az emléktábla-avatáson Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke azzal fejezte beszédét, hogy talán egyszer nem csupán emléktáblát, hanem utcanév-táblát is avathatunk majd Szalay Zoltán nevével. A kollégák, tanítványok nevében Szigeti Tamás méltatta a fotoművész riportert. Nagy Beáta, a Corvinus Egyetem tanára, a ház lakói nevében emlékezett meg az egykori lakótársról. Végül László Ágnes újságíró, Szalay Zoltán özvegye leplezte le az emléktáblát, amely mostantól Lukács Györgyé mellett látható az épület falán-