Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Zenés estek a Fővárosi Állatkertben – tizenhetedszer

Zenés estek a Fővárosi Állatkertben – tizenhetedszer
Toronyi Attila

Július negyedikétől (szerdánként) összesen nyolc alkalommal várja a muzsika barátait a Fővárosi Állat- és Növénykert. Zenés rendezvényeket egykoron is tartottak itt, egy időben külön zenepavilon is volt (saját szimfonikus zenekarral), sőt az 1950-es években szabadtéri színpadot is kialakítottak a pesti zooban.

Néhány évtizedig szüneteltették a zenés programokat, de 2002 óta évente rendezik meg a „zenés állatkerti estéket”. Eddig 116 koncertet tartottak, s a rendezvényeken több mint ötvenezren tapsoltak. Az első helyszínként a Japánkertet választották, majd a Pálmaház következett, ám a növekvő érdeklődés miatt most már csak a Főkapu téren tudnak leültetni 800-1000 embert, és előfordul, hogy állóhelyeket is értékesítenek.

Hagyományosan Sárfalvi Judit főszervező állítja össze a sorozat programjait, ő „cserkészi be” a művészeket, együtteseket. Közöttük akad olyan is, amelyik gyakran visszatérő fellépő: a Budapest Klezmer Band 14., a Hot Jazz Band 13. alkalommal szórakoztatja a közönséget. Az állatbarát zenészek egyike-másika arra is vállalkozott, hogy örökbe fogadjon egy-egy kedvencet. Geszti Péter egy lajhár „mostohaapja”, Falusi Mariann és Lang Györgyi elefántok nevelőszülői voltak. A MADARAK Házibulizenerkar pedig az állatkert 150. születésnapján tartott fergeteges közreműködésével lopta be magát az intézmény vezetőinek, illetve a Sárvári Judit főszervező szívébe.

A koncertek este fél kilenckor kezdődnek, de a közönség már hét órakor beléphet a kapun, és sétálgathat az állatkertben. Az ülőhelyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.  Jegyek az állatkert pénztáraiban, illetve a Jegymester hálózatánál válthatók.

A NYÁRESTI KONCERTSOROZAT PROGRAMJA

Július 4.: Kern András (vendég: Hernádi Judit és Heilig Gábor) –

Lövölde tér (esőnap július 9-én, hétfőn);

Július 11.: Budapest Klezmer Band (vendég: Szinetár Dóra) – Klezmer csemege (esőnap július 12-én, csütörtökön);

Július 18.: Budapest Jazz Orchestra (vendég: Malek Andrea, Náray Erika, Tóth Vera) – Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonya (esőnap július 19-én, csütörtökön);

Július 25.: Best of GESZTI (esőnap július 26-án, csütörtökön);

Augusztus 1.: 30 éves a PA-DÖ-DŐ (esőnap augusztus 2-án, csütörtökön);

Augusztus 8.: A Hot Jazz Band és az Amadinda közös koncertje (esőnap augusztus 9-én, csütörtökön);

Augusztus 15.: Budapest Bár (esőnap augusztus 16-én, csütörtökön);

Augusztus 22.: Állatkerti táncmulatság a Madarak házibuli zenekarral (esőnap augusztus 23-án, csütörtökön).