Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. március 28. Az év 88. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739370. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tovább küzdünk az emberi jogokért Magyarországon

Tovább küzdünk az emberi jogokért Magyarországon

A hírek szerint a 2018-i országgyűlési választásokat az Orbán Viktor miniszterelnök vezette Fidesz nyerte. Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója ennek kapcsán a következőket mondta:

“Az elmúlt években a kormány ott próbált meg keresztbe tenni a jogvédő civil szervezeteknek, ahol csak tudott. Lehet bármennyire ellenséges a kormányzati propaganda, fogadhatnak el bármilyen jogkorlátozó törvényeket, mi nem hátrálunk, és tovább küzdünk azért a Magyarországért, ahol mindenkit egyforma tisztelet és jogok illetnek meg.”

“Továbbra is hangos és állhatatos kritikusai leszünk a kormánynak, legyen szó akár a nők, a menekültek, a romák vagy az LMBTI-emberek jogainak korlátozásáról vagy az őket képviselő csoportok elleni támadásokról. Nem fogjuk hagyni, hogy Magyarországon bárkit, aki fel meri emelni a szavát, megfélemlítsenek és sarokba szorítsanak.”

“Talán még sohasem volt ennyire fontos a rendszerváltás óta a Magyarországon működő civil szervezetek munkája. Az Amnesty továbbra is minden erejével azon lesz, hogy közösen küzdjön mindenkivel, akiknek fontosak az emberi jogok és egy szabad Magyarország.”