Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 23. Az év 114. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739396. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Március végéig 200-an fagytak meg

Március végéig 200-an fagytak meg
Magyar Szociális Fórum

Kétszázan fagytak meg Magyarországon március végéig tavaly ősz óta, március közepe óta nyolcan távoztak az élők sorából - jelentette a Magyar Szociális Fórum szerdán. A mögöttünk hagyott tél áldozatainak 53 százaléka a szabad ég alatt, illetve kórházban halt meg, 47 százaléka pedig fűtetlen lakásokban. A legfiatalabb áldozat egy csecsemő volt, a legidősebb pedig 93 éves.

A Magyar Szociális Fórum szerint a tömeges fagyhalál továbbra is a magyar társadalmi valóság kísérő jelensége. A múlt télinél valamivel kevesebben szenvedtek ugyan kihűléses halált, de a tömeges életvesztés feltartóztatása sikertelennek bizonyult a jelenlegi társadalompolitikával.

Az MSZF szerint az emberéletben évről-évre keletkező súlyos veszteségnek csak akkor lehetne véget vetni, ha a kormány nem a kilakoltatásokat támogatná, hanem az emberek lakáshoz juttatását, és a szegénység felszámolását. Elöregedő társadalmunkban alapvetően fontos volna a szociális háló színvonalas működtetése is, a szükségleteknek megfelelően – írták.