Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. április 29. Az év 120. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739402. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Harminchatodszor is sajtófotó-kiállítás

Harminchatodszor is sajtófotó-kiállítás Harminchatodszor is sajtófotó-kiállítás
Szigeti Tamás

Budapesten, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban megnyílt a 36. Magyar Sajtófotó Kiállítás. A tárlatot megelőző pályázatra 247 fotográfus küldött összesen 2260 pályaművet az egyedi és a sorozat kakegóriában. Így a nemzeközi zsűri  6302 fotóból választotta ki a legjobbakat. (Az Ibolya című képet Kerekes M. István szabadfoglalkozású fotós készítette; művével elnyerte a Mindennapi élet (egyedi) kategória 2. helyezését.)

A kiállításon kereken ötszáz fotó látható. Nem a szenzációkat – hiszen azokból kevés volt az elmúlt évben –, hanem a hétköznapi élet pillanatait láthatjuk a falakon. 

A kiállítást megnyitó beszédében Nyáry Krisztián író (bal oldali kép)  a fotóriporterek és a sajtófotók hitelességét tartotta a legfontosabbnak:  "Akiknek a képeit ma itt látjuk, garanciát vállaltak arra, hogy azt fotózzák, amit látnak. Amilyennek a valóságot látják. És – ahogy festő elődeik – újra a nevükkel szavatolják a hitelességet. Köszönöm szépen Önöknek, hogy továbbra is hihetünk a képek igazságában!”

A kiállítás május 29-ig tekinthető meg. A budapesti tárlat után először Debrecenben, azután pedig az ország más városaiban is láthatók lesznek 2017 legjobb magyar sajtófotói.

(A szerző felvételeivel.)