Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. március 29. Az év 89. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739371. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Otthoni fali töltők villanyautókhoz

Otthoni fali töltők villanyautókhoz
(Tudósítónktól)

Az ABB otthon és munkahelyeken egyaránt könnyen telepíthető AC (váltóáramú) fali töltőkből álló termékcsaláddal bővíti a töltési megoldásokból álló kínálatát. A hazánkban is jelen lévő svájci cég termékskálájának legújabb elemei a világítástól a fűtésig, a zenétől a biztonságig és az elektromos autók töltéséig terjedő intelligens épület-automatizálási megoldásválasztékát bővítik. 

A könnyen és gyorsan üzembe helyezhető, mindössze 50×25 cm-es váltóáramú fali töltő lakóépületekben vagy irodákban egyaránt hasznos készülékek, járművek akkumulátorainak az éjszakai töltésére. A hibrid hajtású járművek és az akkumulátorról működő elektromos autók terjedésével növekszik az igény az egyszerű és olcsó elektromos töltési megoldások iránt. 

A bel- és kültéri használatra egyaránt alkalmas falitöltő-termékcsalád 4, 6 és 11, sőt 22 kilowattos, háromfázisú AC-töltésre szolgáló változatot is kínál. A fali töltőket a csatlakozók széles választékával (szükség esetén fogyasztásmérővel, terhelés-kiegyenlítéssel, UMTS/3G modemmel) látta el a gyártó. Léteznek a biztonságot szolgáló rádiófrekvenciás azonosításra (RFID), kulcshitelesítésre alkalmas, sőt SIM-kártyás modellek is.