Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Gáz- és villanymotor hajtja a Scania járműveit

Gáz- és villanymotor hajtja a Scania járműveit Gáz- és villanymotor hajtja a Scania járműveit Gáz- és villanymotor hajtja a Scania járműveit
(Tudósítónktól)

Rekordot ért el a Scania nettó értékesítési árbevétele: 119,7 milliárd svéd koronára nőtt, 15 százalékkal több az előző évihez képest. A kiszállított tehergépkocsik mennyisége minden idők legjobb eredményét érte el, és nagy kereslet mutatkozott a márka új tehergépkocsi-családja iránt. Különösen nagy kereslet mutatkozott a Scania új tehergépkocsi-családja iránt valamennyi földrészen. A teherautók rendelésállománya csaknem harmadával nőtt az előző évihez mérten.

A városi és a távolsági buszok rendelésállománya 11 százalékkal nőtt, köszönhetően az oroszországi és iráni vásárlásoknak. Több mint 300 ezer, hálózatba kapcsolt járművel a flottájában a Scania folyamatosan egyre hatékonyabb szolgáltatásokat kínálhat ügyfeleinek a nyereségesség növelése céljából. Folytatódik az új tehergépkocsi-generáció piaci bevezetése. A hosszú távú fuvarozásra kifejlesztett, az építőipari és legutóbb a városi járművek bemutatásával a Scania már az új tehergépkocsi-család összes termékével előállt. Tavaly több mint 13 ezer, új generációs tehergépkocsit vásároltak a Scaniától. Járművenként átlagosan több mint ötszázalékos üzemanyagfogyasztás-­csökkenéssel számolva, világszinten több mint 30 ezer tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsátottak ki a svéd gyártó járművei. A tavalyi utolsó negyedévben a Scania bemutatta a hathengeres, 13 literes, hosszú távú fuvarozásra tervezett gázmotort, valamint a teljesen elektromos meghajtású Citywide Low Floor alacsonypadlós buszt.