Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. március 29. Az év 89. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739371. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Soron kívüli hatósági ellenőrzés a Ferihegyen

Soron kívüli hatósági ellenőrzés a Ferihegyen
(Tudósítónktól)

A közlekedési hatósági hatáskörben eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az utasok poggyászainak kezelésére engedéllyel rendelkező, a légitársaságok által megbízott földi kiszolgáló szervezetek soron kívüli hatósági ellenőrzését rendelte el február 5-én.

Az ellenőrzés kiterjed az engedélyes szervezeteken túl valamennyi érintett alvállalkozóra, és arra is, hogy az üzemben tartó Budapest Airport Zrt. a munkavállalók repülőtérre történő be- és kilépésekor milyen biztonsági intézkedéseket tesz és tett azért, hogy megakadályozza a forgalmi előtéren és a poggyászosztályozó területeken a bűncselekmények elkövetését.

A soron kívüli vizsgálatnak a tavasz elejére várható eredményétől függően a légi közlekedési hatóság korlátozni fogja minden olyan szervezet engedélyét, amely nem képes biztosítani, hogy a Budapestre érkező vagy onnan induló utasok poggyászaikat sértetlenül és bontatlanul, a csomagok tartalmát, értéktárgyaikat hiánytalanul kapják vissza.