Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. március 29. Az év 89. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739371. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Négy magyar cég a Las Vegas-i CES-en

Négy magyar cég a Las Vegas-i CES-en
(Tudósítónktól)

A CES/Consumer Electronics Show (az idén 2018. január 9–12. között) a világ első számú elektronikai-technológiai seregszemléje: a legnagyobb cégek, feltörekvő vállalkozások, véleményvezérek mutatják be újdonságaikat, határozzák meg a fejlődés irányát. A CES-en magyar cégek is részt vesznek; hazánkat az NNG, a GPS Tuner, a Dension és a SignAll Technologies képviseli Las Vegasban.

A jövő év eleji CES-en kiállítási teret kapnak a többi között a kiterjesztett és virtuális valóság (AR/VR), az önvezető autók, és egyéb autóipari megoldások, az egészségügyi és fitnesz-technológia, az okosotthon-, okosváros- és okosenergia megoldások, a 3D-nyomtatás, a mesterséges intelligencia, drónok és a robotika, illetve az eSport és a számítógépes játékok.

A világ nagy technológiai vállalatai vezetőinek előadásait hagyományosan nagy érdeklődéssel kíséri. Előad majd – mások között – Tim Armstrong, a Verizon vezérigazgatója, Rajil Kapoor, a Lyft stratégiai vezetője, Steven Kan, a Google globális AR/VR-stratégiáért felelős vezetője, Rajat Mishra, a Cisco alelnöke, Deepu Talla, az NVIDIA autonóm gépekért felelős alelnöke, Jordan Bitterman, az IBM Watson Advertising marketing-igazgatója, Nick Sugimoto, a Honda Innovations vezérigazgatója...

A Las Vegas-i forgatagban 2018 januárjában négy hazai vállalkozás mutatkozik be: az NNG, a GPS Tuner, a Dension és a SignAll Technologies. Az autós navigációs és infotainment szoftvereiről ismert NNG a kiállításon elsősorban az Arilou Cyber Security autós kiberbiztonsági megoldására hívja majd fel a figyelmet. A GPS Tuner biciklis navigációs és e-bike szoftverét állítjaki, a vezető autós bluetooth-megoldásokat fejlesztő Dension az intelligens szenzorokat kínáló Senses-t vezeti be a nemzetközi piacra a CES-en. A ma még kezdő vállalkozás, a SignAll Technologies a világszinten egyedülálló és díjnyertes jeltolmács-szoftverével igyekszik nagy nemzetközi sikert aratni.