Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 23. Az év 114. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739396. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Dolby TrueHD: a hallható valóság az LG legújabb OLED-tévéin

Dolby TrueHD: a hallható valóság az LG legújabb OLED-tévéin
(Tudósítónktól)

A producerek által megálmodott minőségben érkezik az audio- és videoélmény a tévékre a Dolbyval: az LG Electronics idei, piacvezető OLED-televízióiba elsőként építették be a Dolby Atmos rendszert, és a készülékek most újabb hangélménnyel lepik meg a vásárlókat. A kiemelkedő képminőségű LG OLED-tévéket Dolby TrueHD hangtechnológiával látják el, és ezzel az LG új távlatokat nyit a televíziós hangzásban, és igazi moziélménnyel kápráztatja el a nézőt.

A szaknyelven veszteség- és tömörítés nélküli új hangzást mostantól egy letölthető szoftverfrissítéssel telepíthetik készülékükre az OLED-tévék tulajdonosai, hogy ugyanazt a Dolby TrueHD minőséget élvezhessék, amit a legújabb 4K UHD Blu-ray filmek gyártói kínálnak. Az LG az idei összes OLED-televíziójába beépítették a Dolby AC-4 dekódert, miáltal az LG tévék a következő generációs audió-elemeket is képesek kezelni, és ezzel tökéletes, háromdimenziós hangzást sugároznak.

A legújabb frissítés Codec MAT (metaadat-kiterjesztésű audioátvitel) támogatást is tartalmaz, amely a kompatibilis, idei gyártású LG OLED-tévéket alkalmassá teszi a Dolby TrueHD audio bit streamelésre a konzoljátékok használata közben. Akik a Dolby TrueHD hangzást teljes gazdagságában szeretnénk élvezni, azoknak érdemes egy kompatibilis hangsugárzót csatlakoztatniuk a tv-készülékükhöz.

A legújabb, tehát idei gyártású LG OLED-tévék használói az erre a célra kifejlesztett Dolby Access alkalmazással egyszerre élvezhetik a Dolby Vision és a Dolby Atmos nyújtotta minőséget. Az alkalmazás folyamatosan egyre több országban számára válik elérhetővé.