Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 20. Az év 111. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739393. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Reviczky kávékapszulában

Reviczky kávékapszulában
(Munkatársunktól)

Van egy jó arc és kiváló színművész, aki gyakorlatilag elhárított egy vissza nem térő alkalmat, egy Costa Rica-i tanulmányutat. A legkeresettebb, legtöbbet foglalkoztatott, tehát a legtehetségesebb művészeink egyike, a színdarabok, filmek, tévé- és hangjátékok százaiban felejthetetlen alakításairól ismert Kossuth- és Jászai-díjas Reviczky Gábor ma újságírók népes csoportja előtt jelentette ki: köszöni a kedves meghívást, de aligha tud tíz napot, két hetet szakítani mostanában arra, hogy a közép-amerikai kontinenshíd országába látogasson.

Mielőtt még bárki arra gondolna, hogy Reviczkyt a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott megvigasztalása végett utaztatnák a tengerentúlra (elvégre, aki nem tudná, a magyar válogatottnak végre sikerült egy gólocskát úgy elhelyeznie az ellenfél hálójában, hogy az fölérjen a réges rég óta várt győzelemmel), az téved. Reviczky művész kapszuláskávé-követként látogatná meg a Karib-tengert és a Csendes-óceánt egymástól elválasztó ország kávéültetvényeit. (Azt egyébként a krónikások nem kérdezték meg a művész úrtól, hogy szereti-e a focit, és tudja-e, hogy a Costa Rica-i válogatott beceneve: La Sele…)

Azt viszont Reviczky Gábor, a nagy, magyar kávéfogyasztók egyik jelessége is betéve tudja: a „gazdag parton” (tehát Costa Ricában) terem a világ egyik legjobb arabica (!) kávéja. És a művész úr, aki bevallása szerint a napját jó néhány kávéval (le sem merem írni: cigarettával) kezdi, és persze azzal folytatja is, hogy kellően frissen tartsa magát késő estig, mostantól nem pusztán kávékövet, hanem kávéarc is.

Egy nemrég alapított szekszárdi vállalkozás, a Berger & Co. termékeinek népszerűsítője. Bergerék – derült ki a ma késő délelőtti sajtóeseményen – valójában a jól ismert svájci márka, a Nespresso vetély-, pontosabban versenytársként szeretnék megvetni a lábukat a magyar piacon. Hangoztatják is, hogy az általuk gyártott kávékapszulák ugyanakkorák, mint a svájciaké, ekként nagyon sokféle kávéfőző masinába beleillenek.

Az eseményen elhangzott Infovilág-kérdésekre adott válaszokból kiderült, hogy Bergerék – tekintettel az online vásárlás lendületes terjedésére – csak az interneten forgalmazzák egyelőre hétféle változatban kínált arabica és robusta típusú kávéikat, mert sokkal olcsóbban szándékoznak adni, mint versenytársaik. Rövid időn belül szeretnék elérni dunakeszi üzemük jelenlegi kapacitását, a napi 150 ezer kapszulát.

Az ám, Reviczky, még egyszer: kiderült, hogy a cég nem csupán Budapestről, de Reviczkyről is elnevezte az egyik kávéját. A művész úr által kedvelt kávéfajtákból készítettek olyan keveréket, amelyet – remény szerint – nem pusztán Görgei Artúr, Káin, Galagonya, Vanek B. Eduárd, a Kékszakállú, Pandolfo, Dale, Oszip, Claudius és még sokak megszemélyesítője, Robert De Niro, Clint Eastwood, Charles Bronson, Nick Nolton és még sokak hangja, hanem a magyarok sokasága is szívesen szürcsöl, kortyol, ízlel, hörpint majd.