Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Holnaptól kettőzi netsebességét a lila óriás

Holnaptól kettőzi netsebességét a lila óriás
Infovilág

A hazai szolgáltatók közül elsőként a Telekom teszi hozzáférhetővé lakossági ügyfeleinek a piacon ma elérhető legnagyobb internetes csomagot: november 1-jétől az optikával fedett területein bevezeti a 2000 Mbit/mp (=2 Gbit/mp) sebességű otthoni internetcsomagját, amely több eszköz egyidejű csatlakoztatása esetén – például családi használatban – megkettőzi a Telekomnál eddig elérhető legnagyobb sávszélességet.

A DIGI után a Telekom tavaly novemberben vezette be az 1000 Mbit/mp sebességű otthoni internetcsomagját, amely várakozáson felül teljesített az első évben, a szolgáltató optikai kábellel ellátott területén az ügyfelek jó része ezt a sebességet választja. Nem kevesen vannak olyanok, akiknek már most fontos a gigabites sebesség elérése. Ennek oka lehet, hogy manapság már számítógépekből, tabletekből, okostelefonokból és egyéb kütyükből álló „robotsereg” osztozik párhuzamosan az otthoni sávszélességen. Az okoseszközök terjedésével, otthoni használatával a sávszélesség egyre inkább fontos tényezővé válik. A 2 gigás ajánlat a ma Magyarországon elérhető legnagyobb otthoni csomag, ami biztosítja a család számára, hogy ne kelljen választani online játék, felhőben történő munkavégzés és HD minőségben történő online filmnézés között.

A csaknem hárommillió háztartást elérő Magyar Telekom jó 760 ezerben gigabites sebességű  jelátvitelre képes optikai kábel áll rendelkezésre, ekként az ő számukra november 1-jtől elérhető a 2000 Mbit/mp sebességű internet-szolgáltatás. Ehhez a sebességhez a csomag részeként a jelenlegi leggyorsabb technológián alapuló, gigabites átvitelre képes wifi-routert ad a szolgáltató. A 2000 Mbit/mp letöltési sebességet a hálózathoz párhuzamosan kapcsolódó eszközök (pl. noteszgép, tábla-számítógép, okostelefon) együttesen tudják elérni. Emellett különösen a feltöltésnél érzékelhető majd látványos változás, mert a csomagban foglalt feltöltési sebesség másodpercenként 500 Mbit.