Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egyedülálló technológia az okosotthonok vezérlésére

Egyedülálló technológia az okosotthonok vezérlésére
(Tudósítónktól)

Látványosan egyszerűsítheti és gazdaságosabbá teheti a lakóépületek, irodák, ipari létesítmények automatizált vezérlését egy magyar fejlesztés. A Kameleon Light egyszerűen beszerelhető és ingyenes okostelefon-alkalmazással vezérelhető.
 
Az eddiginél olcsóbbá válhat az épületek automatizálása a magyar fejlesztők által kidolgozott Kameleon Light-tal. Az eszköz képes vezérelni az ingatlanok teljes világítását, fűtését, redőnyeit, árnyékolóit, ablakait, kapuit, továbbá bármilyen egyedi eszközt is, mint például szökőkút, masszázsmedence. A különféle automatizálási funkciók mobiltelefon-alkalmazásból is elérhetők.

Stocker Bence, a Kameleon Light egyik fejlesztője tudósítónknak elmondta: a Kameleon Light modul egy nagy tudású hardver, amely képes ellátni a lakásokban, házakban adódó jellegzetes teendőket. Ráadásul nem kell hozzá programozó, mivel a vezérlő szoftvereket előreprogramozottan tartalmazza.

 
A kezdeti sikerek után a fejlesztők máris hozzáláttak termék rendszerré fejlesztéséhez: a Kameleon Basic olyan modult is tartalmaz majd, amelyik időzítésre is képes lesz. Készül már az az intelligens kapcsoló is, amelyik az épület meglévő kábeleinek segítségével továbbítja a programozott parancsokat. Természetesen az alkalmazáskínálat is bővül.

A termék külföldön is érdeklődést keltett, a fejlesztő cég, a beágyazott elektronikai fejlesztések megvalósításával foglalkozó budai Evotronics Kft. már tárgyalásokat kezdett a Kameleon olasz- és németországi eladásáról; később az Egyesült Államokban is szeretné kínálni.