Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ötszáztíz munkatársától válik meg a Magyar Telekom

Ötszáztíz munkatársától válik meg a Magyar Telekom
Infovilág

"A Magyar Telekom a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-szükségletének biztosítása érdekében megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel a 2018. évi létszámleépítésről, valamint a bérfejlesztés mértékéről" – adja tudtul a "lila óriás" a szerkesztőségünkhöz eljuttatott, meglehetősen kacifántos fogalmazású közleményében.

Majd ekként folytatja, ugyancsak hasonló stílusban: "A társaság közel 350 anyavállalati munkavállaló elbocsátásáról állapodott meg az érdekképviseletekkel. További kb. 160 fős létszámcsökkentés a társasági projekterőforrás-igények csökkenésével összefüggésben kerülhet megvalósításra. Az érintett munkavállalók jelentős része várhatóan 2017 végével távozik a társaságtól.  A Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését a jól működő Esély-program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja, bízva abban, hogy ezen eszközeivel is hozzájárul ahhoz, hogy a távozó, korszerű szaktudással rendelkező, szakképzett munkavállalók mihamarabb újra el tudjanak helyezkedni.

A fenti intézkedéssel felszabaduló személyi jellegű költség tömeg jelentős része a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-bővítését biztosítja.

A társaság munkavállalói átlagosan 5%-os bérfejlesztésben részesülnek 2018. január 1-jétől."