Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 1. Az év 122. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739404. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Elő a dugipénzzel! Itt a Doogee

Elő a dugipénzzel! Itt a Doogee
(Tudósítónktól)

A nemzetközi szaksajtó szerint a kínai (mi lenne más?!) Doogee okostelefonok hamar népszerűvé válnak mindenhol, ahova a gyártó beteszi a lábát. A populitás titka: kategóriájában olcsó, miként manapság mondják-írják: kiemelkedő az ár–érték-arányuk. Ráadásul mutatósak. A Doogee Mix mostantól a magyar piacon is jelen van. (Kép: youtube)

Az egyik legkisebb keret nélküli okostelefonként vonult be az 5,5 hüvelyk (14 cm) képátlójú Doogee Mix a piacra. Kétféle, 4 és 6 GB memóriával szerelt változatban kínálják. A kijelzőt ötödik generációs Gorilla Glass védi, a hátlapon pedig kettős kamera (16 + 8 MP) gondoskodik a képalkotásról.

A Doogee Mix széltől szélig tartó, keret nélküli kijelzőjének legnagyobb előnye, hogy az 5,5 hüvelyk átlójú képernyőt egy 5 hüvelykes telefonkészüléken helyezte el a gyártó! A mindössze 14,4 centi magas és 7,6 centi széles Doogee Mix – a kompakt kivitel ellenére – képes minden multimédiás igényt kielégíteni: mintha csak egy nagy és okos képernyőt fognánk a kezünkben. A Samsung márkájú Super AMOLED panel élénk és valósághű színeket jelenít meg, valamint – állítja a gyártó – a kiváló fényerő mellett is takarékosan bánik az akku energiájával, miáltal üzemideje kellemesen hosszú.

A Doogee Mix hátlapján kettős kamerát helyezte el: az egyik lencse 16, a másik pedig 8 megapixeles. Miként a készülék leírásából kiderül: a két objektív együtt dolgozik a részletek gazdag visszaadásán, a másodlagos szenzor ráadásul képes mélységélességet is mérni. Az élesre állításhoz elegendő 0,1 másodperc, az F2,0 fényérzékenységű Samsung ISOCELL-szenzor még rossz fényviszonyok között is jól élvezhető képeket rögzít.

Ma már tudható: a fiatalok kedvencei a Doogee-modellek;  a gyártót egyaránt a legnépszerűbbek közé sorolják Európában, Ázsiában és Afrikában. Mivel a cég 2014 óta a Villareal futballcsapat és az angol Premier League támogatója, partnere, még az is elképzelhető, hogy a MIX-ből Premier League limitált kiadás is megjelenik... Mindazonáltal a 6 GB-os Doogee Mix máris otthon érzi magát itthon, és a saját kategóriájában meglepően jó áron kínálják.

Néhány nappal ezelőtt, a Mix prágai bemutatóján a Doogee közép-európai termékfelelőse bejelentette: a márka további modelleket kibocsát, köztük egy meglepően olcsó változatot is. A Mix után jön a különösen hosszú üzemidőt ígérő BL5000, a BL7000 és a BL1100 modell. (A „BL” rövidítés is erre utal: a „be long”/”belong”.) Az elsőként érkező BL5000-et 5050 milliamper-órás akkumulátorral látják el. Jön a „nyúzható” S60-as is: az IP68 szabványnak megfelelően por- és vízálló, a véletlen leejtést megakadályozandó, rücskös fogásúra tervezték.