Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Javult a marokfonok minősége 

Javult a marokfonok minősége 
(Tudósítónktól)

A Blancco statisztikája szerint sokat javult az androidos telefonok minősége, ennél is többet fejlődött az Apple készülékeinek megbízhatósága. A jelenlegi iPhone-modellek kevesebbszer romlanak el, mint androidos társaik, viszont az alkalmazások ötször gyakrabban fagynak le rajtuk.

A Blancco adatai alapján nagymértékben javult minden telefon minősége. Az Apple készülékei esetében a hibaarány 65-ről 12 százalékra csökkent, az androidos gyártók 47-ről javítottak 25 százalékra.

Az Apple használóit jelenleg a fülhallgató és a képernyő hibái zavarják a leggyakrabban, az androidos tulajdonosok az akkumulátor töltése és a képernyőzár miatt bosszankodnak a legtöbbet. Az iPhone-modellek javulását ugyanakkor árnyalja, hogy az iOS-alkalmazások ötször gyakrabban fagynak le, mint a Google operációs rendszerén futók.

Az androidos telefonokat emellett gyakrabban (0,3%) törik fel, mint az iPhone készülékeket (0,08%). Ez mindkét platformon biztonsági problémákhoz vezet, az Apple készülékeiről így tudott egy kártevő két évvel ezelőtt 225 ezer AppleID-t ellopni. A feltörés nemcsak a vírusok terjedését segíti, de az is jellemző, hogy a rootolt androidos telefonok nem indulnak el, a mobilszolgáltatók pedig megfizettetik az ilyen eszközök javítását.

A Blancco Mobile Report alapja az adattörléssel és mobildiagnosztikával foglalkozó cég statisztikája, amely a Blancco szoftvereivel világszerte átvizsgált több millió készülék adataiból származik.

Címkék