Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nyelvhal, bárányborda, articsóka a fekete dobozban – a Gundel ifjú séfjének sikere

Nyelvhal, bárányborda, articsóka a fekete dobozban – a Gundel ifjú séfjének sikere
Elek Lenke

Ma este hirdettek eredményt a pénteken lezajlott Chaîne des Rôtisseurs gasztronómiai szervezet Majna-Frankfurtban megrendezett ifjúsági szakács-világbajnokságán. (A kép forrása: youtube.com)

A hazánkat képviselő Pereszlényi Alexandra, a Gundel sous chef-je (konyhafőnök-helyettes) 21 nemzet indulói között az egyik legfiatalabb versenyző volt, aki éppen csak lecsúszott a dobogóról. A zsűri tagjai őszinte elismeréssel beszéltek róla, dicsérték alapos felkészültségét, korrekt munkáját, szép tálalásait, jó időbeosztását.

A Franciaországban 1248-ban alapított, több mint 80 országot magában foglaló, 25 000-et meghaladó taglétszámú Chaîne des Rôtisseurs gasztronómiai szervezet ifjúsági szakács-világbajnokságának különlegessége, hogy a 27 évesnél fiatalabb versenyzők nem egy alaposan begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetés-kosár” (black box) tartalmának felhasználásával kell főzniük.

Önállóan el kell készíteniük – négy óra alatt – egy három fogásból álló, négy személyre tálalandó menüsort.

A black box tartalma most ez volt: nyelvhal, pisztráng, bárányborda és -comb, articsóka, borsó és mangó.

Alexandra hétfőn, szeptember 11-én ünnepli a 25. születésnapját. Sok sikert, jó erőt, egészséget kívánunk a szakácstehetségnek.