Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 27. Az év 118. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739400. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Diszkótelefon: Alcatel A5 LED

Diszkótelefon: Alcatel A5 LED
Szabó Gergely

Szerkesztőségünknek alkalma nyílt tesztelni egy Alcatel A5 LED mobiltelefont, amelyet elsőként az idei MWC (Mobile World Congress) közönsége láthatott, vehetett kézbe Barcelonában. A készülék különlegessége, hogy a hátlapja cserélhető, akár power bankra, akár LED-panelre.

Mielőtt még bármit írnánk is róla, a maga nemében egyedülálló LED-hátlapról: csili-vili játék tizenéveseknek, akik bizonnyal szeretni fogják, hisz’ a szó legszorosabb értelmében villoghatnak vele.

A LED-ek előnye, hogy képesek fényjátékkal kísérni a készülékkel lejátszott videókat, zenéket, bemutatott fényképeket. A fényjáték illeszkedik a művek hangulatához, mi több, ha más nincs, akkor szükség szerint diszkófényként is szolgál.

Aki nem szeretne föltűnni a ma még egyedülálló marokfonnal, az kikapcsolhatja a LED-et, vagy kicserélheti a hátlapot a gyári csomagolásban megbúvó másikkal, miáltal a telefon három milliméterrel karcsúbbá válik.

A csomagolásban a készülék mellett találunk egy-egy használati útmutatót, egyamperes micro-USB töltőt, második hátlapot, valamint olcsónak mondható sztereo headsetet.

A telefont kivéve a dobozból megpillantjuk a manapság átlagosnak tekinthető 5,2 hüvelyk (13,2 cm) átlójú, 720×1280 pixel felbontású IPS HD-kijelzőt. Az A5 tetején egy 3,5-ös jack-csatlakozó kapott helyet. A készülék jobb oldalán találjuk a hangerőszabályzót, valamint a képernyőzár-gombot. A töltőbemenetet alul helyezték el a tervezők. A hátlapon kapott helyet a 8 MP-s, kellemesen gyors autófókusszal és dual-LED villanóval ellátott kamera. Az előlapon – az önfényképezők nagy boldogságára – ennek a kistestvére működik, amely csupán 5 megapixeles, és persze LED-Flash vakuval deríti a felvételt.

A hátlapot levéve előtűnik a 2800 milli-amperórás akkumulátor, melynek üzemideje (használat nélkül) meghaladhatja az egy hetet. Átlagos gyötrés esetén két napig bírta szuflával – ami szerintem dicsérendő teljesítmény.

Az akku melletti foglalatban helyezhető el a Micro SD, továbbá tervezői (nagyon hasznosan) két (nano) SIM-kártyanyílást kialakítottak. A telefon tárhelye 32 GB-ig bővíthető.

Az Android 6.0 (Marshmallow) operációs rendszerrel működő Alcatel A5 LED telefon agya a nyolcmagos Cortex-A53 processzor, amelyet 2 GB munkamemória támogat. A 16 GB ROM éppen elegendő azok számára, akik csupán a mindennapi, egyszerű használatra szánják. A nadrágzsebben elférő 4G-s diszkótelefon méretei: 146×72,1×7,7 mm, súlya 142 gramm.

Ára (Európa működő felében) 179 euró, itthon 47-58 ezer forint között kínálják, hasonló tudású társaihoz képest az Alcatel diszkófonja kellemes árfekvésű.