Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 27. Az év 118. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739400. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az erő, amivel számolni kell: küszöbön a HP Omen X laptopja

Az erő, amivel számolni kell: küszöbön a HP Omen X laptopja
Infovilág

Minden eddiginél erősebb gaming laptopját mutatta eb a HP: a novemberben már a kereskedelmi kínálatban is megjelenő OMEN X laptopot. A maximális teljesítményt kereső játékosok és e-sportolók számára fejlesztett Omen X By HP laptopok thermal-megoldásainak köszönhetően a zárolatlan processzorok túlhúzhatók5, a gyárilag túlhúzott GPU-k és memórialehetőségek pedig maximális játékélményt az erőgépen.   

A gyártó által szerkesztőségünkhöz eljuttatott bemutató szerint a szenvedélyes játékosok könnyen konfigurálható, asztali számítógéppel azonos teljesítményű, hordozható eszközre vágynak. A HP ezért most olyan gépet alkotott, amelyik kielégíti a felsorolt igényeket, köszönhetően a kiváló minőségű alkatrészeknek, a kifinomult hőszabályozás-megoldásoknak, a teljesen személyre szabható mechanikus billentyűzetnek. Az első osztályú szoftvereszközök révén a játékosok az Omen X laptop adottságait maximálisan kihasználhatják.

Az AAA besorolású játékok és az e-sport versenyek magas grafikai és kiváló teljesítményt követelnek meg, ezért a HP az OMEN X lapotopot piacvezető technológiával és egyedi beállítási lehetőségekkel szerelte fel. Az érdekelteknek minden bizonnyal sokat mondanak a következők:

  • Az OMEN Command Center Software egyedi beállítási lehetőségeket, a hardver maximális kihasználhatóságát és a túlhúzható processzor szabályozhatóságát kínálja5. Emellett optimalizálja a játékok hálózati forgalmát és csökkenti a késést online játékok esetén1
  • Az Intel 7th gen zárolatlan Intel Core i7 CPU[1]2, a memória túlhúzására5 alkalmas XMP memóriaopció és a DDR4-2800, valamint a gyárilag túlhúzott NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU is tökéletes játékélményt kínál egy gyors, többjátékos, 4K felbontású játék közben3.
  • RAID0 SSD a gyors bootoláshoz és játék-betöltéshez, valamint PCIe SSD+HDD tárolási opciók a gyors válaszidő és masszív tárolókapacitás szolgálatában.4
  • Egyedi hőszabályozás, hogy a csúcshardvert a gyári beállításokon5 túl is használhassák: ide tartoznak a nagy teljesítményű ventilátorok, az integrált gőzkamra négy 3,5 mm-es hőcsővel, amely javítja a hőátvezetést a GPU-ról és a CPU-ról a négy hátsó sarokba szerelt hőegységre6.

Azért, hogy a versenyeken is a legtöbb előnyt kínálja a játékosonak, az OMEN X laptopot úgy alakították ki, hogy könnyű legyen fejleszteni a rendszer képességeit vagy kicserélni egyes részeit:

  • Egyszerű hozzáférés a HDD és az SSD kártyákhoz, illetve a RAM-hoz, így minden, a felhasználók által is kicserélhető elem könnyen hozzáférhető.
  • Nagy portválaszték, és akár négy külső kijelző támogatása.
  • Kapcsolat számos gaming-kellékhez a következők segítségével: három USB 3.0 Type A; két Thunderbolt 3-certified USB 3.1 TypeC; HDMI 2.0a HDR támogatással; Mini DisplayPort. RI45 és egy multiformátumú médiakártya-olvasó.
  • Dual audio jack csatlakozó, külön mikrofon-bementtel és fejhallgató-jackkel (input/output), hogy a legkorszerűbb gaming headsetek és külső mikrofonok is használhatók legyenek.

A szenvedélyes játékosok számára minden bizonnyal fontos információ: az OMEN Challenge erre a linkre kattintva követhető.

 


[1] Internetkapcsolat szükséges.

2 A többmagos rendszer célja bizonyos szoftver termékek teljesítményének javítása. Nem minden ügyfél vagy szoftveralkalmazás részesül a technológia használatának előnyeiből. A teljesítmény és az órafrekvencia az alkalmazási munkaterheléstől és a hardver- és szoftverkonfigurációktól függ. Az Intel számozása nem a nagyobb teljesítmény mércéje.

3 4K tartalom szükséges 4K képek teljes megtekintéséhez.

SSD-k esetén, 1 GB = 1 milliárd byte, 1 TB = 1 trillió byte. A valódi formázott kapacitás ennél kevesebb. A rendszermeghajtón akár 35 GB is fenn lehet tartva a rendszer-helyreállítási szoftvernek.

Az órajel frekvenciájának és/vagy feszültségének megváltoztatása a következőket okozhatja: (i) csökkentheti a rendszer stabilitását és hasznos élettartamát a rendszer, processzor és egyéb rendszerelemek esetében; (ii) meghibásodhat a processzor és más rendszerelemek; (iii) csökkentheti a rendszer teljesítményét; (iv.) további hőt termelhet vagy más károkat okozhat; és (v) befolyásolja a rendszeradatok integritását. A HP és az Intel nem vizsgálta, és nem garantálja, hogy a processzor működése működésükön kívül esik. A HP és az Intel nem tesztelte, és nem vállal garanciát az egyéb rendszerelemek működésére, az ipari szabványos előírásokon túl.

6 Az integrált gőzkamra a következő konfigurációban található meg: Intel K-series CPU option or NVIDIA® GeForce® GTX 1080 graphics. A tényleges thermal-megoldás a beállításoktól függően változhat.