Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Élelmiszeripari Oscar: vilmoskörte vaníliával – verhetetlen

Élelmiszeripari Oscar: vilmoskörte vaníliával – verhetetlen
(Munkatársunktól)

Taroltak a magyar fagylaltok a világ élelmiszeripari Oscarjának számító GreatTasteAwards-on: a zsűri összesen 4 csillaggal jutalmazta a Bonbonier Csokoládé-manufaktúra három különböző ízű fagylaltját. Ez az eredmény különösen annak fényében kiemelkedő, hogy magyar készítmény még soha nem nyert semmit a világ legkiemelkedőbb ízversenyén.

A legfinomabb fagylaltnak a vilmoskörte vaníliával szorbet bizonyult, két csillaggal jutalmazta a zsűri a kompozíciót. Az indoklás szerint ez egy „kedves szorbé fagyi, ahol a körte csodás illata selymes textúrával párosul, és amelyben a citrom- és a vaníliaíz különleges mellékzöngét ad. Friss, különleges kompozíció, amelyben nem túl tolakodó a körte ízvilága.”

A kétcsillagos fagylalton kívül a praliné és vaníliafagyi is nyertek egy-egy csillagot. A halvány kávészínben játszó, könnyed, krémes, pirított mogyoróval készült pralinéfagyi krémes anyagát és finom ízvilágát emelték ki, a vaníliafagylaltnál a zsűri a krémes állagot, frissítő mivoltát értékelte. Miután a világ legkedveltebb fagylaltja a vanília, amelyet szinte minden országban, mindenhol készítenek, nehéz győzni ebben a kategóriában.

A Bonbonier Csokoládé-manukfaktúra chocolatierje, Erdélyi Nóra (a képen) elmondta: nagyon örülünk a díjaknak, hiszen a fagylalt teljesen új terület a cég életében. A bonbonokkal és csokoládékkal már nem egyszer nyertünk díjakat, fagylaltokkal az az idén először neveztünk.

A Great TasteAwards az angol FineFood Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak az élelmiszeripar Oscarjaként emlegetnek világszerte. Az idén jó 12 300-féle terméket neveztek számtalan termékcsoportban – a tejtermékektől kezdve a hús- és borféleségeken keresztül a csokoládékig és a hűtött finomságokig –, ezekből kategóriánként csak néhány finomságot jutalmaztak csillagokkal. Az 500 tagú zsűri 62 napon keresztül kóstolta az egyes kategóriák benevezett termékeit, míg kialakult a csillagosok köre.

Bár más magyar cégek is rendszeresen jól szerepelnek a nemzetközi megmérettetésen, a fagylalt-kategóriában eddig még senkinek nem sikerült nyernie a hazai termékek közül.