Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 20. Az év 111. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739393. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szélessávú optikai hálózat a győri olimpiai faluban

Szélessávú optikai hálózat a győri olimpiai faluban
(Tudósítónktól)

A Vidanet Zrt. építette ki az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) olimpiai falujának (a képen) távközlését ellátó – a teljes szakaszon üvegszálakat használó – hálózati struktúrát Győrött; az optikai eszközöket a ZTE Hungary Kft.-től vásárolták.

A Vidanet a fiber-to-the-home (FTTH) technológiának megfelelően az üvegszálakat egészen a fogyasztási helyekig vezette, miáltal maradéktalanul kielégíthetők a legigényesebb használók kívánságai. Az üvegszál-vezeték – szakértők szerint – hosszú távon és igen magas minőségben kiszolgálja a távközlést, az adattovábbítást, a zavartalan kép- és hangátvitelt.

Az optikai hálózat előnye a nagy sávszélesség mellett az üzembiztonság (pl. érzéketlen az elektromágneses zavarok iránt), az energiatakarékos működés. Az olimpiai falu FTTH-hálózatának működését szolgáló a beruházó a ZTE Hungary Kft.-től vásárolta.

A Vidanet Zrt. és a ZTE Hungary Kft. együttműködése nem csupán a győri olimpiai falura korlátozódik. A frissen telepített központi berendezés most épülő és a reménybeli helyi ingatlanfejlesztés távközlési ellátásához is alapként szolgál.

Címkék