Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szépségfortélyok Itáliából

Szépségfortélyok Itáliából
Elek Lenke

Eddig is tudtuk, hogy milyen sok az olasz világhírű divatmárka, és a kapcsolódó, hasonló nevű parfüm, de az itáliai kozmetikai cégeknek csak egy része jutott el a magyar piacra, akkor is inkább a profi használókhoz.

A mai, budapesti termékbemutatón olyan márkák is bemutatkoztak, amelyek szinte ismeretlenül akarnak betörni a magyar kereskedelmi hálózatba, drogériákba, illatszerboltokba és fodrászatokba.

A június 15-ig tartó olasz fesztivál alkalmából máris számos kereskedelmi, kulturális és gasztronómiai eseményre került sor. Egyike volt ezeknek a mai, amelyen az olyan, világhírű márkákon kívül, mint a Bottega Verde, megismerkedhettünk például a ma még csak 4-5 hazai fodrászat által alkalmazott hajfestékekkel és hajápolókkal, a növekedést serkentő és a korpásodást állítólag kiküszöbölő termékekkel, újfajta sminkkollekcióval, spa-termékekkel és Svájcban kikísérletezett, organikusnak hirdetett arcápoló-családdal egyaránt.

Az egyik legérdekesebb termékcsoport, az Erbagil Estate, miből másból, mint szőlőből készült. Mint kiderült, a cég prosecco-t ugyanúgy gyárt, mint arckrémet – amiben nincs meglepő, a tokaji aszúból is készülnek itthon kiváló arckrémek.

A statisztikai adatok szerint a kozmetikumok exportja 2016-ban Olaszországban elérte a 453 millió eurót, partnerországaink sorában Itália ezen a területen az ötödik helyet foglalja el.

Volt olyan termékcsalád, amelyet a gyártó cég szakembere hirdetett, de olyan is akadt, amelyet egy magyarországi képviselő próbált reklámozni, anélkül, hogy ismerte volna az általa népszerűsíteni kívánt áru fontos jellemzőit. Az eseményre, sajnos, nemcsak szakembereket és újságírókat hívtak meg, bárki bejöhetett, aki akart, ez okozta a váratlan tumultust, olykor akadályozva az eseményre meghívottak munkáját.

Ennek ellenére a szakemberek sikeresnek ítélték a rendezvényt, és nagy jelentőségűnek, hogy megjelent a megnyitón a Magyarországra akkreditált új olasz nagykövet, a külkereskedelmi iroda és az olasz kulturális intézet igazgatója.