Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 8. Az év 129. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739411. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Autóalkatrész-üzemet épít a német thyssenkrupp Debrecenben

Autóalkatrész-üzemet épít a német thyssenkrupp Debrecenben
(Tudósítónktól)

Az első, jelképes kapavágással megkezdődött a thyssenkrupp kereken 11 milliárd forint értékű zöldmezős beruházása Debrecenben.

A debreceni gyár jövőre átadandó, jó 18 ezer négyzetméter alapterületű üzemében 2018-tól évente több mint hatmillió kiemelkedő minőségű csavarrugót és stabilizátort állítanak elő európai autóipari összeszerelő üzemek számára. A beruházással 2020-ig a thyssenkrupp 250 új munkahelyet létesít Debrecenben. A konszern már meg is kezdte a felvételt, mert a csúcstechnológiát alkalmazó gyáregység minden dolgozóval szemben magas igényeket támaszt, így az itthon és Németországban is zajló képzéseket idejében meg kell kezdeni.

A thyssenkrupp autóipari beszállítói ágazata – a most épülő debreceni gyárral együtt – összesen négy városban van jelen:

# Jászfényszarun már csaknem készen áll a több mint 30 milliárd forint beruházással létrehozott, elektromechanikus rásegítésű kormányrendszereket, valamint hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket előállító üzemegység;

# a 2013-ban avatott győri gyáregységben az Audi számára készítenek első és hátsó futóműveket;

# a konszern Budapesten működteti a  kormányzástechnológiai kompetencia-központját, ahol csaknem 600 mérnök fejleszt a nemzetközi autóipar számára szoftver- és hardver-megoldásokat elektromechanikus kormányrendszerekhez.

A thyssenkrupp elsősorban nyersanyagokkal foglalkozó hat kereskedelmi kirendeltséget is fenntart az országban: Győrött acél- és nemesacél-termékeket megmunkáló acélipari szolgáltató központot üzemeltet, továbbá felvonókat és mozgólépcsőket is értékesít és szerel össze.

A thyssenkrupp technológia konszern jelenleg körülbelül 1000 munkatársat foglalkoztat hazánkban.