Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Elképesztően vékony noteszgépek játékosoknak – légiesen szép monitor, varázslatos vetítő

Elképesztően vékony noteszgépek játékosoknak – légiesen szép monitor, varázslatos vetítő
(Munkatársunktól)

Hagyományosan New Yorkban mutatta be teljes, az iskolakezdésre szánt termékkínálatát az Acer a szaksajtó számára. A next@acer részvevői megállapíthatták: valamennyi eszköz az iparág legfejlettebb hűtéstechnológiára alapoz. Az eredmény: minden eddiginél vékonyabb noteszgépek játékosok számára, kettő az egyben eszközök, minden egyben pc-k – elképesztő teljesítménnyel.

A legújabb technológián alapuló hűtési megoldások, mint például az Aeroblade 3D is, hozzájárultak ahhoz, hogy az Acer Predator Triton 700 gaming notebookja a „végtelenségig” növelje teljesítményét. A LiquidLoop folyadékhűtéses rendszernek köszönhető a Switch 5 alakítható, kettő az egyben noteszgép és az Aspire U27 all-in-one pc: valamennyi csaknem hangtalanul működik, és hihetetlenül karcsú.

Bemutatta az Acer New Yorkban a nemzetközi szaksajtó számára az első Windows Mixed Reality szemüveget, egy pillanatra ámulatba ejtvén a technológiai innovációk valóra váltói által meglehetősen elkényeztetett újságírókat. A StarVR virtuálisvalóság-készülékek elképesztő képélességgel és a valóságoshoz leginkább hasonló látómezővel ejtették bámulatba a rendezvény vendégeit. Ahhoz, hogy teljes legyen az összkép, az egybegyűltek a John Wick Chronicles VR gameplayével ismerkedhettek.

A virtuálisvalóság-úttörő szerepét vállaló Mark Bolas – aki egyben a Windows Mixed Reality program egyik vezetője – is csatlakozott az Acerhez. A szakember megosztotta a hallgatósággal, hogy mely platformok határozzák majd meg a fizikai és digitális környezetek fejlődését. E környezetekben a fizikai és a digitális világ találkozik, és lép kölcsönösen előnyös kapcsolatba egymással. Kombinálva a fizikai valóságot a digitális világgal, mely utóbbi biteken és a digitális logikán alapszik, meghükkentően különleges helyzeteket teremthet.

Az Acer–Microsoft-partnerség még márciusban megalkotta a világ első Windows Mixed Reality fejlesztőkészletét. A fejlesztők keményen dolgoznak azon, hogy az a fajta élmény, amelyet az Acer Windows Mixed Reality tud nyújtani, még az idén megvalósulhasson és megjelenjen a kereskedelmi kínálatban.

Az Acer legújabb típusú hűtéstechnológiára alapozva fejlesztették ki az AeroBlade 3D-t, a játékosok számára megépített, ultravékony Predator Triton noteszgép-sorozat legifjabb tagját; ugyanez a technológia élteti a Predator Helios notebookot is.

Az ugyancsak napjaink újdonságaként bemutatott Predator Triton 700 a névadó ultravékony gaming notebookok sorozatának legifjabb tagja; lelke az alapfeszültségen működő hetedik generációs Intel Core processzor. A masina a legújabb NVIDIA GeForce GTX 10 sorozatú grafikus lapkákat használja. A mindössze 18 milliméter vékony gépet alumínium-burkolattal látták el. Hűtéséről a dupla AeroBlade 3D fémventillátor-rendszer gondoskodik, általa a légáramlás jó harmadával javult.

A nemzetközi sajtó megállapítása szerint az Acer világelső a játékosoknak szánt monitorok választékában. Most a Predator X27 jelű képernyőt mutatták be – kiválóan együttműködik az NVIDIA G-SYNC HDR és Acer HDR Ultra technológiával. A használói élvezetet növeli a Quantum Dot-technológia, miáltal a Predator X27 minden eddiginél szélesebb színskálát, nagyobb fényerőt, valamint mélyebb szaturációt kínál elképesztően éles kép formájában.

A tajvani gyártó bejelentette, hogy a kimagasló teljesítményre képes Aspire GX asztali gépcsalád az AMD legújabb, Ryzen 7 1700X jelű processzoraival kínálja. A hardver a tökéletes grafiki megjelenés híveinek a szívét dobogtatja meg: megalkotói szórakoz(tat)áshoz és játékhoz ajánlják.

Az Acer első alakítható, 2 az 1-ben megoldása az Acer Switch Alpha 12 volt, melyben először jelent meg a merőben újszerű Liquid Loop hűtésrendszer. A márka most bemutatta az Acer Switch 5-öt, a bivalyerős Intel Core processzorokkal szerelt, ventilátor nélküli, kombinált noteszgépét. A ma még szokatlanul vékony Aspire U27 minden egyben pc-ben ugyanez a technológia található; a gép egyébként megkapta az idei iF Design-díjat.

A Switch 5 az Acer első „kettő az egyben”, hetedik generációs Intel Core i7 és i5 processzorokra épülő, a csúcsteljesítményhez közelinek szánt megoldása. Az U27 jelű gép megint csak kacsúságával hívja föl magára a figyelmet; tokozása elegáns, gyémánt mintázatú, V-formájú fémtalpat kapott. A masina 27 hüvelyk képátlójú, full HD, széles látószögű kijelzője, egyedi hangzást produkáló mélynyomó hangszórója révén igazi szórakoztatóközponttá lépett elő.

Napról napra népszerűbbé válik a 4K-tartalom, miáltal gyorsan növekszik az igény a stream-szolgáltatásokra. Kellenek tehát az olyan megjelenítők, amelyekkel nem vall szégyent a rangos márka. New Yorkban bemutatták a legújabb, H7850 és V7850 jelű 4K vetítőt a házimozizás szerelmeseinek nagy örömére. A ProDesigner PE320QK 4K jelű LED-monitor viszont a professzionális használók igényeit igyekszik kielégíteni.

Az előzőkben említett H7850 és V7850 projektorról tudható, hogy mindkettő felbontása 4K UHD és HDR-kompatibilis – a tökéletes hangzás és kép szerelmeseinek boldogságára. A ProDesigner PE320QK monitor az Acer HDR Xpert technológiát jeleníti meg gyönyörűséges kontrasztjai által. Az esztétikai élményt csak növeli a termék külleme, dizájnja: megálmodói eltöltették a képet határoló kávát, miáltal különösen szép formát alkottak.