Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. április 24. Az év 115. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739397. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

IPTV-vel helyettesíthető a digitális átállás?

IPTV-vel helyettesíthető a digitális átállás?
Infovilág

A digitális átállás lényege, hogy a média-infrastruktúra a jelenlegi analóg műsorszórási technológiáról áll át digitális technológiára, amihez a háztartásoknak a digitális adás vételére alkalmas készülékek beszerzésével is igazodniuk kell. Az internetalapú (IP) tévészolgáltatással viszont kikerülhető, fölöslegessé válhat a digitális adás vételére alkalmas készülékek vásárlása. Az EnterNet ingyen ügyfelei rendelkezésére bocsátja az átalakító készüléket (set top boxot), melyen keresztül a televízióadás a háztartásba érkezik. Az IPTV-hez nem kell új televízió-készüléket vásárolni, hiszen a dekódoló egység a videomagnóéval azonos bemeneten át csatlakoztatható a régi tévéhez is.

Az IPTV további előnyei ismertek: az akár HD-minőségben megtekinthető adások tetszés szerint megállíthatóak, felvehetőek. A személyre szabott televíziózást a gyerekzár, a nyelvválasztási lehetőség és a televízió-készülékről elérhető online videotéka is kínálja.  Az EnterNetnek jelenleg 28 tévécsatornát tartalmazó IPTV-csomagja van.

Bauer Róbert, az EnterNet igazgatótanácsának elnöke elmondta: "A digitális átállással a tv-nézők magas minőségi szolgáltatást kapnak a jövő év végétől - az IP-alapú televíziózással azonban előfizetőink számára a kiváló minőség és kényelmi funkciók már most is elérhetőek. Célunk, hogy alternatív szolgáltatóként továbbra is az elsők között tegyük elérhetővé ügyfeleink számára a legújabb technológiákat.”

Az idén tízéves EnterNet az alternatív internetszolgáltatók között már tavaly májusban megkezdte digitális IPTV-szolgáltatást.

Címkék