Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

UPC Direct: több tartalom, jobb minőség az új műholdról

UPC Direct: több tartalom, jobb minőség az új műholdról
Infovilág

Az újdonságok bevezetését az teszi lehetővé, hogy a szolgáltatás egy új műholdra költözik át. Az új tartalmak eléréséhez ezért az előfizetők parabolaantennáit át kell állítani az új műholdra. Ezt azonban nem maguknak az előfizetőknek kell elvégezniük. Az UPC hivatalosan megbízott szerelői május elejétől kezdődően telefonon felveszik velük a kapcsolatot, hogy egyeztessék mindenki számára a legmegfelelőbb időpontot, amikor  átállíthatják az antennájukat. Ez a folyamat a következő néhány hónapban országszerte lezajlik. Az antenna átállításáig természetesen minden előfizető továbbra is zavartalanul élvezheti jelenlegi szolgáltatást.

“Az új csatornákat és szolgáltatásokat szeretnénk minél rövidebb idő alatt eljuttatni minden előfizetőnkhöz – mondta el Magnus Ternsjö, az UPC DTH ügyvezető igazgatója. – A bővített csatornakínálat mellett a legfejlettebb digitális szolgáltatások is elérhetővé válnak a számukra, tökéletes HD-képminőséget láthatnak és a digitális videorögzítő segítségével ők irányíthatják a tévéműsorokat. Ezek a fejlesztések ismét megerősítik az UPC Direct elkötelezettségét a még jobb minőség iránt.”

Ezen az oldalon még részletesebb tájékoztató található a műholdváltásról és csatornakínálatról. A lényeg: az UPC-előfizetők automatikusan (ingyen) megkapják a 14 új csatornát. A szolgáltató nem emeli az előfizetési díjakat, és senki hűségszerződését sem érinti a változás. A HD-csatornák természetesen más kategóriába tartoznak, azok nem adódnak hozzá ingyen az eddigi kínálathoz, hanem újonnan előfizethető csomagként választhatók.

 A változással párhuzamosan az előfizetőkkel kapcsolatban álló szolgáltató is megváltozik: a továbbiakban a szintén az UPC-hez tartozó másik leányvállalat, az UPC DTH S.à.r.l. adja a műholdas televíziós szolgáltatást. A hatékonyabb működés és a szolgáltatások bővítése végett az eddig Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Romániában a helyi UPC-leányvállalatok által működtetett műholdas üzletágakat közös központi szervezetben egyesítik. Az UPC DTH S.à.r.l. székhelye Luxemburgban, az európai műholdas televíziózás központjában található. Az előfizetőket ez mindössze annyiban érinti majd, hogy későbbi számláikon ennek a vállalatnak a nevét találják feltüntetve. Az összevont vállalat létrehozása illeszkedik ahhoz, hogy az UPC a közeli múltban hosszú távú műhold- és kapacitásbérleti megállapodást kötött a norvég Telenorral az UPC Direct szolgáltatásnak a Thor 5-ös és 6-os műholdakról történő sugárzására, illetve a SES Astra társasággal magas színvonalú jelfeladás (uplink) -szolgáltatásra a SES-Astra luxemburgi székhelyéről.

Címkék