Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

MarkMyProfessor: diákok osztályozzák tanáraikat

MarkMyProfessor: diákok osztályozzák tanáraikat
Infovilág

A felsőoktatásból régóta hiányzik egy olyan értékelő rendszer, amelyik első kézből szolgáltat információkat egy-egy tanár munkájáról, teljesítményéről. Mostanáig csak szóbeszéd útján terjedtek hírek bizonyos tanárokról és oktatott tárgyaikról, azonban ez nem olyan megbízható forrás, amire a diákok támaszkodhatnának döntéseik közben, továbbá a tanároknak sem volt lehetőségük válaszolni az őket ért kritikákra.

A MarkMyProfessor legfontosabb funkciója, hogy a hallgatók különféle szempontok alapján értékelhetik tanáraikat. A tanár osztályozható felkészültsége, segítőkészsége, előadásmódja, a követelmények teljesíthetősége és a tárgy hasznossága szerint. Utóbbi kettő nem számít bele az értékelések átlagolásába.

A MarkMyProfessor mérföldkő a felsőoktatásban, általa párbeszéd kezdődhet az egyetemeken, főiskolákon tevékenykedők között, alapvetően átalakítja, formálja a tanár–diák, diák–diák és tanár–tanár kapcsolatokat. A kezdeményezés célja a diákok segítése egyetemi, főiskolai éveik során, ugyanis a weboldalról naprakész információkat szerezhetnek tanulmányikkal, tanáraikkal kapcsolatban. A tanárok munkáját is megkönnyíti a weboldal használata, hiszen folyamatosan jelzéseket kapnak tevékenységükről, még hatékonyabban végezhetik munkájukat.

A szerk. megj.: Jó lenne tudni, hogy miért nem találtak az oldal alkotói magyar nevet/címet a MarkMyProfessor-nak? Azt hiszik netán, hogy az angol nyelvű cím által többek, okosabbak?

Címkék