Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 23. Az év 114. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739396. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Pixma MX 350: négy gép egy karosszériában a Canontól

Pixma MX 350: négy gép egy karosszériában a Canontól
Infovilág

Az elsők között próbálhattam ki az eszközt és mondhatom, kellemesen csalódtam. Tetszetős és modern forma, könnyű kezelés, gazdaságos festékhasználat, funkciók és extrák tömkelege, gyorsaság, precizitás. Lássuk a részleteket!

A készülék nyomtat, szkennel, másol és faxol. Beépített Wi-Fi- és Ethernet-kapcsolattal látták el (hiányolom viszont belőle a Bluetooth-t, mert e kis többlettel még inkább függetleníthető a kábeltől, és ezzel mobilabb is az eszköz). Tud Super G3 fax-ot USB-re menteni, egyúttal beolvasni és nyomtatni USB-ről, 30 lapos automatikus dokumentumadagolója van, megtalálhatók rajta a kötelező memóriakártya-nyílások;  színes TFT-kijelzőjének átmérője egy 6,2 hüvelyk, jól olvasható.

A színes kijelzőn közvetlenül betekinthetünk a képekbe, egyúttal itt navigáljuk a gépet is. A billentyűzet egyszerű, minden gomb a helyén van és kézre áll. A kijelzőtől jobbra található a körkörös joystickkel még egyszerűbb a navigáció (azonban tekergetés helyett a jól bevált négy nyilacskát is használhatjuk).
Faxolásban sem marad le, köszönhetően a 33,6 kb/mp-es Super G3 metódusnak. A bejövő dokumentumok elmenthetők a beépített memóriába, majd átmásolhatók memóriakártyára vagy USB-eszközre – így megtekinthetők és archiválhatók papírpazarlás nélkül is!

A beépített 30 lapos dokumentumadagoló (ADF) segítségével automatikusan, gyorsan és hatékonyan olvashatunk be, másolhatunk vagy faxolhatunk hosszabb dokumentumokat. A kis fájlméretet a beolvasás utáni kompakt pdf-formátumba mentés szolgálja, ami mentéshez, e-mailben történő továbbküldéshez ideális.

Sokszor előfordul, hogy az ember megvesz egy nyomtatót és mindenféle lap/perc számokat tanulmányozván is azt tapasztalja, hogy valami sántít, mert lassabban nyomtat az eszköz stb.  A Canonnál azt vallják, hogy a tényleges nyomtatási sebességet garantálni kell és fel is kell tüntetni. A japán vállalat az iparágban széles körben elterjedt ISO-szabványt támogatja a nyomtatási és másolási sebesség mérésére. A használó tényleges nyomtatási teljesítmény iránti igénye szerint választhatja ki a neki rokonszenves készüléket. A Pixma MX350 8,4 kép/perc sebességet kínál – ISO ESAT szerint –  fekete-fehér, illetve 4,8 kép/perc értéket színes dokumentumok esetében. A 2 pikoliteres tintacseppeket alkalmazó és akár 4800×1200 dpi nyomtatási felbontást szavatoló Canon FINE technológia alapbeállítás esetén a szegély nélküli 10×15 cm-es fotót körülbelül 43 másodperc alatt képes kinyomtatni.
Fényképek másolásában is magasra teszi a mércét: a kettős színrendszer-feldolgozó technológiának köszönhetően gyorsan és pontosan, kiváló színvisszaadással másol fényképeket, szöveget és képeket.

Fontos kiemelni, hogy a nyomtatáshoz nem kell feltétlenül pc, mert  a pdf- és jpeg-fájlok közvetlenül beolvashatók és nyomtathatók memóriakártyáról, USB-eszközről vagy a PictBridge (csak nyomtatás) csatlakozón keresztül.

A gyorsindítással szinte azonnal üzemkész állapotba kerül a készülék és elérhetőek a funkciók. Az Easy-WebPrint EX egyszerűvé teszi a világhálóról letöltött dokumentumok szerkesztését és nyomtatását a használó igényeinek megfelelően. Az Auto Document Fix kiváló minőségű, jól olvasható képet ad a beolvasott színes dokumentumról. Az Auto Photo Fix II a gyakran előforduló, sokfajta képhiba korrekciójához használható, és optimalizálja a fotók képminőségét.

A ChromaLife100+ rendszerrel tartós, gyönyörű fényképeket készít.
Pro: Gyors, strapabíró és mondhatni önállóan működik. A gyári patronok hamar kifogynak, de ezer oldalra így is elegendők; lapelakadás alig fordult elő és nem utolsósorban halk. Elegáns dizájn, kellemes színek.
Kontra: nagy és nehéz egy multihoz képest,  több fájlba szkennel be hosszabb szövegeket (pl. 100 oldalt nekem 3 fájlba mentett el)

Az árról a viszonteladói honlapokon található bővebb információ.

Címkék