Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 20. Az év 111. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739393. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Voice & Bass – egyszerre két Egri Jánossal

Infovilág
Egri Jánost a Pege Aladár utáni nemzedék legkiválóbb jazzbőgős/basszusgitáros muzsikusaként tartják számon. A roma zenészfamíliából jött fiú 17 éves korában tűnt fel, hogy azóta különféle formációkban (Egri János Trió, Egri János Quartet, Trio Midnight, Bolla Quartet, Oláh Gábor Sextet stb.) arasson sikereket főként modern main stream stílusú számokban. Zeneszerzőként is sikereket arat: 2007-ben a Nemzetközi Dalszerzői Verseny döntősei közé jutott be, egy héttel később pedig a Billboard Dalszerzői Világversenyen Little Johnny című szerzeménye jazz kategóriában második lett. Egy másik kompozíciója, a Song For My Son az International Songwriting Competition éves dalszerző versenyén jutott a legjobbak közé. Ebből is látszik, hogy Egri János életében a fia központi szerepet játszik.

Ifjabb Egri János is eszmélése óta szívja magába a zenei élményeket, évek óta tanul zongorázni, és 12 éves kora ellenére meglepően érett énektudással tolmácsolja Michael Jacksontól az olasz dalokig kedvenceit, közöttük dzsesz-sztenderdeket is. Az ő kívánsága volt, hogy apjával közös felvételek készüljenek; ennek produktuma az említett album.

Egri János tehát az 1988-i Moods és a 2000-i Soft Waves sikere után az idén kisfiának útját elindítva vette fel barátaival, Oláh Tzumo Árpád zongoristával és Mohay András dobossal a Voice & Bass albumot, amelyen ismert sztenderdek mellett olyan számok is helyet kaptak, mint Michael Jackson One Day In Your Life slágere és még három másik, amit Egri János jr. énekel. Több instrumentális szám mellé az ismert „piano trio” formáció adja elő a bőgős ama Ribop-szerzeményét (= EgRi bop) is, amiben a nagy előd, Pege Aladár emlékének adózik a lelki tanítvány. Az április 3-i lemezbemutató vendége még Csepregi Gyula és Müller György is.

Címkék