Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Már gyártják az iPad klónokat Kínában

Már gyártják az iPad klónokat Kínában
Infovilág

A brit Telegraph beszámolója szerint tekintettel a várható nagy érdeklődésre, a kínai cégek már megkezdték az Apple februárban bemutatott és április 3-án a piacon is megjelenő új készülékének, az iPad klónjainak gyártását. A hírek szerint ezeken az Apple-rivális Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 7 fut majd. Mivel az amerikai gyártó nem jelentette még be, hogy tervezi-e az iPad forgalmazását az ázsiai országban is, a döntés halogatása a hamis és engedély nélkül importált készülékek piacának erősödését eredményezi.

A kínai utánzatok gyártása mellett egyes helyi vállalkozások előrendeléseket is felvesznek a fogyasztóktól, számukra a készülékeket olyan országokból tervezik beszerezni, ahol az Apple hivatalosan is értékesíteni fogja a készüléket.

A fogyasztói elektronikai készülékek utánzatai igen népszerűek Kínában, és a keresletnek köszönhetően széles körben elérhetőek a helyiek számára. Különösen igaz ez a mobiltelefon-klónok piacára, mivel a kínai készülékgyártók nemcsak egyszerűen másolják az eredeti dizájnt, hanem sokszor többlet tartalommal és szolgáltatásokkal is felfejlesztik a készülékeket. Egyes kínai klónok például még egy sim-kártya kezelésére is képesek, mások a digitálistelevízió-jeleket is fogni tudják.

Ezek a készülékek hatalmas keresletre találnak a kínai állampolgárok körében, bár a fogyasztók nem mindegyike távozik elégedetten. Az Apple iPhone készüléke alapján készült klón, a SciPhone egyértelműen elnyerte a vásárlók tetszését, a BlackBerry mintájára készült BlueBerry Bold annyira hasonló az eredetihez, hogy a vevők könnyedén összekeverik az igazival. Ezekkel szemben a Nokia N95-ös készüléke alapján készült hamisítványok olyan gyenge minőségűre sikerültek, hogy a fogyasztók ezrei fordultak panaszukkal és javításért az eredeti gyártó Nokiához…

Címkék