Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Reconcept: megalakult az első hazai „üzleti mentőszolgálat”

Reconcept: megalakult az első hazai „üzleti mentőszolgálat”
Infovilág

A Reconcept az eddigi magyar gyakorlattal ellentétben nem a bajba jutott cégek felvásárlás utáni feldarabolását és eladását, vagy éppen kiürítését és megszüntetetését tekinti tevékenysége fő céljának, hanem anyagi és szellemi forrást teremt a működési nehézségekkel küzdő vállalkozások gazdaságos üzemeltetésének helyreállításához, folytatásához.

Az itthon még ismeretlen üzleti modell lényege egy jól szervezett reorganizációs tevékenység, amellyel azokon a bajba jutott vállalkozásokon segítenek, ahol a tulajdonosok időben érzékelik a gazdaságos működést veszélyeztető negatív hatásokat, valamint megvan bennük a hajlandóság és a kellő elszántság cégük nyereségessé tételére, megmentésére. Az ehhez szükséges üzleti befektetéseket a Reconcept főként saját forrásaiból finanszírozza majd.

Pilhál Zsolt.Pilhál Zsolt ügyvezető szerint ma Magyarországon a cégtulajdonosok zöme – ha látja is a vállalkozását fenyegető problémákat –, nem mozdul addig, amíg a körmére nem égnek a gondok. Amikor ez megtörténik, fűhöz-fához rohangál kölcsönért, késlelteti a beszállítói és alkalmazotti kifizetéseket, trükközni próbál a közterhekkel. A hitelintézetek persze – látva a vállalkozás nehéz helyzetét – nem adnak hitelt, a beszállítók megunják a hitegetést és felszámolásba viszik a céget.

Egy vállalkozás megmentése szempontjából a veszély időbeni észlelése mellett a legfontosabb a szükséges lépések azonnali megtétele – hangoztatja a szakértő. A piac elemzése, a működés átvilágítása, piachoz igazítása és racionalizálása, valamint a túlélést biztosító források bevonása csak együttes cselekvésként vezethet eredményre.

A Reconcept vezetője hangsúlyozta: azoknak a hazai vállalkozásoknak adhatnak megoldást, amelyek nem a tűzoltás, hanem a hosszú távú nyereséges működés feltételeinek kialakítása végett keresik meg a céget. Számukra újszerű pénzügyi struktúrákat dolgoznak ki, modern vállalatirányítási és menedzsment szakértelmet biztosítanak, közreműködnek a vállalat átszervezésében.

Címkék