Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. március 28. Az év 88. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739370. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Symantec NetBackup 7: katasztrófa utáni gyors helyreállás

Symantec NetBackup 7: katasztrófa utáni gyors helyreállás
Infovilág

Pulai András, a Symantec vezető rendszermérnöke elmondta: az idén az informatikai vezetők a növekvő adattárak kezelésére és a bonyolultság csökkentésére a mentést és a helyreállítást tartják az egyik legfontosabb kihívásnak. „A NetBackup 7 a fizikai és virtuális szerverek egyetlen megoldással védhetők, a tárolt adatmennyiség egyszeresítés által csökkenthető, ráadásul villámgyors a helyreállítás.”

A NetBackup 7 a Symantec még 2009-ben meghirdetett egyszeresítési stratégiájának zászlóshajója. Az egyre növekvő adattárolási igény közepette a virtualizációs megoldások használatakor nem ritka, hogy ugyanazt az adatot több példányban is eltároljuk ugyanazon az adathordozón. Az ilyen redundancia (duplikátumok) eltávolítását nevezzük deduplikációnak (egyszeresítésnek). A deduplikáció segítségével megszüntethetők a többszörösen tárolt adatok által feleslegesen foglalt kapacitások, így nő a tárolókapacitásaink hatékonysága. A kisebb tárhely felhasználással kevesebb energiát fogyasztunk, hiszen a kisebb adathalmaz mentése is kevesebb időbe telik. Azáltal, hogy az egyszeresítés az adatforráshoz közelebb, a felhasználói gépbe illesztődik be, a NetBackup meggyorsítja és hatékonyabbá teszi a külső irodák, adatközpontok és virtuális környezetek mentését, és akár 90 százalékkal is csökkenti a hálózati forgalmat.

A NetBackup platformba újonnan beépített többszöröző eljárás révén a szervezeteknek akár 95 százalékkal kevesebb adatot kell mozgatniuk telephelyeik között. Ezáltal az alkalmazások és a mentett adatok bárhol és bármikor gyorsan és könnyen helyreállíthatók. A szoftver része az OpsCenter, a beépített jelentő- és kezelőfelület. Az ügyfelek erről a platformról központilag kezelhetik adatvédelmi környezetüket, és egységes képet kaphatnak az összes mentési és helyreállítási műveletről. Az új kezelőfelület egységesíti a főbb Symantec-termékek (a NetBackup, a NetBackup PureDisk, a Backup Exec és az Enterprise Vault) mentési és archiválási információinak felügyeletét és jelentéseit. Az OpsCenter Analytics használatával fejlett elemző funkciók és a külső gyártók mentési termékeinek jelentései is rendelkezésre állnak.

Címkék