Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 18. Az év 109. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739391. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Symantec Backup Exec 2010 – sok jó adat kis helyen is elfér

Symantec Backup Exec 2010 – sok jó adat kis helyen is elfér
Infovilág

Az adategyszeresítő és archiváló módszerek teljes egészében integráltak a programba, ezzel ez az első olyan mentő és helyreállító megoldás, amelyik egymenetes mentésből részlet-helyreálításra képes a – figyelem, szakzsargon! – Vmware és Hyper-V környezetben a Microsoft Echange-hez, az SQL-hez és az Active Directoryhoz. A Symantec-szoftver újdonsága a VMware vSphere 4.0, a Hyper-V R2, az Exchange 2010 és Microsoft Windows 2008 R, valamint a Windows 7 támogatása.
 
Az egyszeresítés és az archiválás mindeddig elsősorban a nagyvállalatoknál volt használatos, a Backup Exec 2010 azonban a bonyolult informatikai feladatok elvégzéséhez ezeket egy rendkívül egyszerű és könnyen használható megoldás formájában a mindennapi használók számára is elérhetővé teszi” – mondta Pulai András a Symantec vezető rendszermérnöke.

Egy IDC-elemzés szerint évente 48–50%-kal nő a tárkapacitás, ezzel arányosan egyre több adat kerül veszélybe, a helyreállítás is jóval tovább tarthat. Az adatok közel 70%-a (!) másolat és 90 napnál régebben foglalkoztak vele. Azoknál a szervezeteknél, amelyeknél integrált egyszeresítő és archiváló megoldást vezettek be, 20–40 százalékkal csökkenthető a tárolás költsége, szükség esetén pedig könnyen megtalálhatók és helyreállíthatók a cég működéséhez elengedhetetlenül szükséges adatok.
A Symantec még tavaly meghirdette egyszeresítési stratégiáját (bővebben itt http://www.symantec.com/about/news/release/article.jsp?prid=20090707_01). Ennek részeként a Backup Exec 2010 a többszörös adattárolás kiküszöbölésére ad hatékony és rugalmas megoldást: integrált egyszeresítés a használói gépen (forrás) és a médiaszerveren. Egyéb gyártók deduplikációs berendezéseihez a Symantec OpenStorage API-n keresztül integrálható. A használóoldali egyszeresítés csökkenti a mentési időt, a hálózati terhelést pedig akár 90 százalékkal is. Három egyszerű lépésben telepíthető, egyéb szoftvert nem kíván: telepíteni kell az egyszeresítő opciót, meg kell határozni az egyszeresítő tár helyét, és oda kell irányítani a mentéseket, aztán kész.

Backup Exec 2010 két új archiváló opcióval rendelkezik, ezekkel az archiválás az adatoknak a forrásról történő független gyűjtése helyett a mentési példányból készül. A Symantec Enterprise Vault archiváló eljárással a rendszergazdák az eddiginél könyebben és hatékonyabban kezelhetik az adatokat.

Mivel VMware vSphere 4.0, VMware ESX vagy Microsoft Hyper-V R2 virtuális környezetben másodpercek alatt képes a Microsoft Exchange-ből, az SQL-ből és az Active Directory-ból egyes adatokat kinyerni. A rendszergazdák egyetlen rendszermentésben levő virtuális gépből is gyorsan helyre tudnak állítani, át tudnak irányítani teljes alkalmazásokat, vagy helyre tudnak állítani egyéni e-maileket, postafiókokat, fájlokat vagy könyvtárakat.

Címkék